Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV denuncia que l’equip de govern PP-Vox a Castelló qualifica a UNICEF com “una ONG que adoctrina” davant el silenci de l’alcaldessa Carrasco

El pacte de la dreta i la ultradreta a l’Ajuntament de Castelló “va a a tindre sens dubte conseqüències per a la imatge i el prestigi de la ciutat” després de veure el “lamentable espectacle d’alguns dels regidors de l’equip de govern que lidera l’alcaldessa popular Begoña Carrasco, “a qui sembla importar-li poc o res el treball i l’existència d’organismes reconeguts a nivell mundial com a Unicef. Per si algú ténia dubtes, l’extrema dreta marca el discurs també a Castelló».

Així ho destaca el regidor socialista Jorge Ribes, qui qualifica de “inacceptable” que l’equip de govern que formen PP i Vox llance “sense cap rubor acusacions tan greus contra Unicef com les que vam escoltar ahir en el ple”. Ribes es refereix en aquest sentit a la intervenció d’Alberto Vidal, regidor de Família del consistori, qui va abocar sense embuts en el faristol del ple que la seua regidoria està “en contra d’organismes internacionals que imposen ideologies que estan lligades a l’Agenda 2030, com a Unicef, per descomptat”. A això va unir el seu advertiment que la renovació del Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància de Castelló vindrà acompanyada per “una supervisió perquè no s’adoctrine a xiquets”.

Davant aquesta intervenció, el regidor socialista Jorge Ribes, en l’apartat de precs i preguntes, va recordar el treball desenvolupat durant aquests últims 8 anys pels governe de progrés liderats pel PSPV, entre els quals destaca el suport a Unicef, dependent de les Nacions Unides, i el treball en polítiques com el pla municipal de la Infància, el de Joventut, el d’inclusió social o la creació del consell municipal de la infància i l’adolescència”.

Després d’això, Ribes li va preguntar directament a l’alcaldessa si, igual que havia expressat l’edil Vidal, ella “tampoc està d’acord amb l’existència i les activitats com a Unicef”. Davant aquesta pregunta, “tots els presents vam poder veure, una vegada més, la covardia de la senyora Begoña Carrasco, que es va limitar a parlar de l’aprovació en ple del Segell de Ciutat Amiga de la Infància, però que no va eixir en cap moment a defensar a Unicef i a desdir al seu regidor”.

Segons el parer del Ribes, “traiem el cap a quatre anys on l’Ajuntament de Castelló, en mans de la dreta i la ultradreta, enrojolarà a milers de ciutadans i ciutadanes amb actituds tan lamentables com les escoltades ahir en el ple contra Unicef, un organisme que, recordem-lo, va ser creat en 1946 per a ajudar als xiquets d’Europa després de la Segona Guerra Mundial i que en l’actualitat treballa en més de 191 països i territoris.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes