Saltar al contenido

Castellano

Valencià

¡Síguenos!

Marco presenta un programa de govern de 160 mesures per a avançar en un Castelló social, sostenible i emprenedor

La candidata a la reelecció detalla les línies estratègiques de l’equip socialista per a continuar construint un ‘Castelló en positiu’

La candidata a la reelecció com a alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat hui el nou programa de govern del PSPV-PSOE juntament amb els candidats i regidors José Luis López, Patricia Puerta i Jorge Ribes, i altres membres de la candidatura. Un programa, sota el lema Castelló en positiu, amb 160 propostes distribuïdes en sis blocs perquè Castelló continue avançant de la mà dels socialistes: La ciutat per a les persones, La ciutat sostenible, La ciutat de la prosperitat, La ciutat educadora, La ciutat dels drets i les reivindicacions al Govern i la Generalitat.

“Castelló és una ciutat d’oportunitats, d’il·lusió i futur. Una ciutat que és referent en bona gestió, en sostenibilitat, en igualtat i en polítiques de benestar social que prioritzen a les persones”, ha ressaltat la candidata socialista. “El nostre model de ciutat és visible per a la ciutat després de huit anys de govern, inclosa una pandèmia durant la qual vam haver de reorientar els recursos per a fer front a l’emergència social i sostindre el teixit econòmic local”, ha apuntat.

“És un programa obert, que segueix el camí iniciat en 2019, quan el Partit Socialista va ser ja el primer a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que són fonamentals per a deixar als nostres fills una ciutat millor”, ha ressaltat la candidata a la reelecció.

Respecte a les mesures centrades en el desenvolupament d’obres i projectes de transformació de la ciutat, Marco ha destacat la remodelació de l’avinguda Ferrandis Salvador, la rehabilitació del Mercat Central i de la Biblioteca, el corredor mediambiental del Riu Sec i la millora i condicionament del Pinar. Entre les que tenen impacte econòmic per a la creació d’ocupació i l’impuls de la innovació, ha apuntat l’impuls de l’emprenedoria, amb mesures de fiscalitat, atracció i retenció del talent i formació; el Pla de lluita contra els efectes de la inflació; el desenvolupament del II Pla Estratègic d’Ocupació, després de la creació de més de 4.000 llocs de treball en el primer pla; l’impuls al turisme de qualitat, sostenible i amb mirada marinera potenciant Escala a Castelló, que és el referent turístic per excel·lència de la ciutat; i l’impuls de la innovació i la transformació digital de la ciutat a través de la implantació del bessó digital.

Quant a les mesures d’impuls a la mobilitat, Marco ha posat l’accent en la finalització de la Ronda Barris i en el desenvolupament d’una xarxa d’aparcaments dissuasius en tots els districtes que estiguen connectats amb transport públic.

L’impuls al Pla d’Accessibilitat Universal i al Centre d’Envelliment Actiu i Saludable, la creació d’un centre integral de recursos per a dones per a desenvolupar polítiques que combaten la desigualtat i el Pla d’Habitatge Jove per a facilitar l’emancipació són les principals mesures per a reforçar la igualtat i el benestar de les famílies, els joves i les persones majors.

I en inversions per a dignificar espais urbans i instal·lacions, la candidata ha destacat l’inici del nou parc de l’avinguda Fernando el Catòlic; el Pla de rehabilitació de barris i urbanitzacions; la definició d’un pla director d’espais esportius per a millorar les instal·lacions i la creació d’una gran zona esportiva que unisca el Chencho i el Sindical; i el Pla de manteniment i construcció de centres escolars.

Per part seua, el candidat José Luis López ha desglossat els blocs de la ciutat de la prosperitat i dels drets i ha ressaltat “les solucions reals que aportem amb les eines que contempla el nou Pla General per a la preservació de l’entorn de la Marjaleria i la possible regularització d’habitatges, com els Plans de Reforma Interior (PRI) i els Plans de Minimització d’Impacte”. També ha nomenat el pla d’asfaltat de barris i del Camí l’Obra, la millora de l’accessibilitat als barris, la creació del Consell Municipal de la Innovació, l’impuls de la compra pública innovadora, la dignificació dels espais d’atenció a la ciutadania, la revisió del model de pressupostos participatius, el pla de revitalització del comerç local i mesures per a continuar dignificant la memòria de les víctimes del franquisme com la creació del Jardí de la Memòria.

La candidata Patricia Puerta, per part seua, ha incidit en mesures de la ciutat de les persones, com la consolidació d’uns serveis socials que deixen arrere l’assistencialisme i permeten la inclusió sociolaboral real; l’impuls al pla d’infància i adolescència; l’ampliació de l’oferta educativa de 0 a 3 anys; el pla de mitigació de la soledat; i el compromís d’invertir un 0,5% en cooperació al desenvolupament. “El partit socialista és abolicionista, per la qual cosa en aquest mandat volem desenvolupar ordenances municipals dirigides a l’abolició de la prostitució, i que també incloguen sancions a l’assetjament de carrer, i promoure més educació afectiva sexual i contra la violència masclista”, ha ressaltat Porta. En aquest 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfobia, a més, ha ressaltat “el compromís del PSPV-PSOE contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, per la qual cosa incorporem mesures de formació i sensibilització per a evitar comportaments LGTBIfòbics”.

Quant a la ciutat sostenible i educadora, el candidat Jorge Ribes ha avançat mesures com l’impuls d’un anell verd periurbà, un pla de renaturalització dels entorns urbans i el “impuls a la regla 3-30-300, que consisteix a garantir que totes les persones que visquem a Castelló puguem veure 3 arbres des de la nostra casa, que hi haja un 30% de cobertura vegetal al nostre carrer i que estiguem a un màxim de 300 metres de la zona verda més pròxima”. En matèria de mobilitat sostenible, es continuarà apostant per una ciutat més per als vianants i pedalable, una flota de Bicicas 100% renovada i el desenvolupament d’una estructura de pàrquings dissuasius que complementen la futura ZBE de Castelló. En matèria esportiva, el govern d’Amparo Marco continuarà potenciant l’esport femení i en joventut es preveu reforçar el programa de salut mental incloent atenció psicològica i la creació d’espais a la ciutat que complemente l’oferta del Casal Jove.

Per a finalitzar, la candidata socialista també ha explicat les reivindicacions al Govern central i a la Generalitat Valenciana que recull el programa de govern. “Infraestructures i iniciatives estratègiques per a Castelló que continuarem reivindicant, com el corredor mediterrani, un servei de rodalia digne i eficient, un finançament just, la finalització de la ronda de circumval·lació, la consolidació del projecte de l’Espai de la Música i la Dansa, un consultori sanitari en la Marjaleria”, ha assegurat. A més de la construcció i finançament d’un nou centre d’acolliment a persones en situació de sense llar i l’impuls de la construcció de centres residencials per a la gent gran amb dependència, persones amb discapacitat i gent gran amb patologies duals.

Castelló, 17 de maig de 2023

Marco presenta un programa de gobierno de 160 medidas para avanzar en un Castelló social, sostenible y emprendedor  

La candidata a la reelección detalla las líneas estratégicas del equipo socialista para seguir construyendo un ‘Castelló en positivo’

La candidata a la reelección como alcaldesa de Castelló, Amparo Marco, ha presentado hoy el nuevo programa de gobierno del PSPV-PSOE junto con los candidatos y concejales José Luis López, Patricia Puerta y Jorge Ribes, y otros miembros de la candidatura. Un programa, bajo el lema Castelló en positivo, con 160 propuestas distribuidas en seis bloques para que Castelló siga avanzando de la mano de los socialistas: La ciudad para las personas, La ciudad sostenible, La ciudad de la prosperidad, La ciudad educadora, La ciudad de los derechos y las reivindicaciones al Gobierno y la Generalitat.

“Castelló es una ciudad de oportunidades, de ilusión y futuro. Una ciudad que es referente en buena gestión, en sostenibilidad, en igualdad y en políticas de bienestar social que priorizan a las personas”, ha resaltado la candidata socialista. “Nuestro modelo de ciudad es visible para la ciudad tras ocho años de gobierno, incluida una pandemia durante la que tuvimos que reorientar los recursos para hacer frente a la emergencia social y sostener el tejido económico local”, ha apuntado.

“Es un programa abierto, que sigue la estela iniciada en 2019, cuando el Partido Socialista fue ya el primero en incorporar los Objetivos de Desarrollo Sostenible, que son fundamentales para dejar a nuestros hijos una ciudad mejor”, ha resaltado la candidata a la reelección.

Respecto a las medidas centradas en el desarrollo de obras y proyectos de transformación de la ciudad, Marco ha destacado la remodelación de la avenida Ferrandis Salvador, la rehabilitación del Mercado Central y de la Biblioteca, el corredor medioambiental del Riu Sec y la mejora y acondicionamiento del Pinar. Entre las que tienen impacto económico para la creación de empleo y el impulso de la innovación, ha apuntado el impulso del emprendimiento, con medidas de fiscalidad, atracción y retención del talento y     formación; el Plan de lucha contra los efectos de la inflación; el desarrollo del II Plan Estratégico de Empleo, tras la creación de más de 4.000 puestos de trabajo en el primer plan; el impulso al turismo de calidad, sostenible y con mirada marinera potenciando Escala a Castelló, que es el referente turístico por excelencia de la ciudad; y el impulso de la innovación y la transformación digital de la ciudad a través de la implantación del gemelo digital.

En cuanto a las medidas de impulso a la movilidad, Marco ha hecho hincapié en la finalización de la Ronda Barrios y en el desarrollo de una red de aparcamientos disuasorios en todos los distritos que estén conectados con transporte público.

El impulso al Plan de Accesibilidad Universal y al Centro de Envejecimiento Activo y Saludable, la creación de un centro integral de recursos para mujeres
para desarrollar políticas que combatan la desigualdad y el Plan de Vivienda Joven para facilitar la emancipación son las principales medidas para reforzar la igualdad y el bienestar de las familias, los jóvenes y las personas mayores.

Y en inversiones para dignificar espacios urbanos e instalaciones, la candidata ha destacado el inicio del nuevo parque de la avenida Fernando el Católico;  el Plan de rehabilitación de barrios y urbanizaciones; la definición de un plan director de espacios deportivos para mejorar las instalaciones y la creación de una gran zona deportiva que una el Chencho y el Sindical; y el Plan de mantenimiento y construcción de centros escolares.

Por su parte, el candidato José Luis López ha desglosado los bloques de la ciudad de la prosperidad y de los derechos y ha resaltado “las soluciones reales que aportamos con las herramientas que contempla el nuevo Plan General para la preservación del entorno de la Marjaleria y la posible regularización de viviendas, como los Planes de Reforma Interior (PRI) y los Planes de Minimización de Impacto”. También ha nombrado el plan de asfaltado de barrios y del Camí l’Obra, la mejora de la accesibilidad a los barrios, la creación del Consejo Municipal de la Innovación, el impulso de la compra pública innovadora, la dignificación de los espacios de atención a la ciudadanía, la revisión del modelo de presupuestos participativos, el plan de revitalización del comercio local y medidas para seguir dignificando la memoria de las víctimas del franquismo como la creación del Jardín de la Memoria.

La candidata Patricia Puerta, por su parte, ha incidido en medidas de la ciudad de las personas, como la consolidación de unos servicios sociales que dejen atrás el asistencialismo y permitan la inclusión sociolaboral real; el impulso al plan de infancia y adolescencia; la ampliación de la oferta educativa de 0 a 3 años; el plan de mitigación de la soledad; y el compromiso de invertir un 0,5% en cooperación al desarrollo. “El partido socialista es abolicionista, por lo que en este mandato queremos desarrollar ordenanzas municipales dirigidas a la abolición de la prostitución, y que también incluyan sanciones al acoso callejero, y promover más educación afectiva sexual y contra la violencia machista”, ha resaltado Puerta. En este 17 de mayo, Día Internacional contra la LGTBIfobia, además, ha resaltado “el compromiso del PSPV-PSOE contra la homofobia, la transfobia y la bifobia, por lo que incorporamos medidas de formación y sensibilización para evitar comportamientos LGTBIfóbicos”.

En cuanto a la ciudad sostenible y educadora, el candidato Jorge Ribes ha avanzado medidas como el impulso de un anillo verde periurbano, un plan de renaturalización de los entornos urbanos y el “impulso a la regla 3-30-300, que consiste en garantizar que todas las personas que vivamos en Castelló podamos ver 3 árboles desde nuestra casa, que haya un 30% de cobertura vegetal en nuestra calle y que estemos a un máximo de 300 metros de la zona verde más cercana”. En materia de movilidad sostenible, se seguirá apostando por una ciudad más peatonal y ciclable, una flota de Bicicas 100% renovada y el desarrollo de una estructura de párkings disuasorios que complementen la futura ZBE de Castelló. En materia deportiva, el gobierno de Amparo Marco seguirá potenciando el deporte femenino y en juventud se prevé reforzar el programa de salud mental incluyendo atención psicológica y la creación de espacios en la ciudad que complemente la oferta del Casal Jove.

Para finalizar, la candidata socialista también ha explicado las reivindicaciones al Gobierno central y a la Generalitat Valenciana que recoge el programa de gobierno. “Infraestructuras e iniciativas estratégicas para Castelló que continuaremos reivindicando, como el corredor mediterráneo, un servicio de cercanías digno y eficiente, una financiación justa, la finalización de la ronda de circunvalación, la consolidación del proyecto del Espai de la Música i la Dansa, un consultorio sanitario en la Marjaleria”, ha asegurado. Además de la construcción y financiación de un nuevo centro de acogida a personas en situación de sin hogar y el impulso de la construcción de centros residenciales para la gente mayor con dependencia, personas con discapacidad y gente mayor con patologías duales.

Castelló, 17 de mayo de 2023

Comparte esta noticia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visítanos en nuestras redes