Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

“Que Begoña Carrasco acuse el PSPV de fer oposició utilitzant la Justícia, després que el PP demanara 6 anys de presó a Nomdedéu i Brancal per l’inexistent cas dels sobres, és indecent” 

El portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, José Luis López, qualifica de “lamentables” les declaracions de l’alcaldessa de Castelló, “qui en lloc de respectar els procediments judicials pretén ara donar lliçons de decència política, quan ella i els seus van portar fins al límit un procediment que Fiscalia no va secundar”

José Luis López assenyala que “el que hauria de fer la senyora Carrasco és posar-se al costat dels veïns i reclamar danys i perjudicis en la instrucció oberta en el Jutjat d’Instrucció 4 de Castelló per a investigar als autors de les pintades i adhesius contra el PSOE”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, ha qualificat de “indecents” les declaracions de l’alcaldessa, Begoña Carrasco, en acusar el PSPV-PSOE de ‘fer oposició utilitzant la Justícia” per sol·licitar que s’investigue a l’autor o autors de les pintades i adhesius contra el Partit Socialista durant l’any passat 2023, especialment en la campanya electoral del 28M.

Per a López, “que la senyora Carrasco, eixa que va portar fins al límit, ajunte els seus companys i companyes del Partit Popular, el cas inexistent dels sobres, demanant ni més ni menys que sis anys de presó contra Enric Nomdedéu i Ali Brancal, acusament ara al PSOE de fer oposició a través de la Justícia és de vergonya”.

El regidor socialista subratlla que “si hi ha algú no pot donar lliçons en aquest sentit és la senyora Carrasco i el PP, que es van inventar un cas inexistent, capaços d’anar en contra dels propis criteris de la Fiscalia i generant un mal irreparable als representants polítics als quals va acusar sense cap prova”. En aquesta línia, considera que “el mínim que se li pot demanar a la màxima representant de l’Ajuntament de Castelló és que respecte als jutges i jutgesses i, a més, que defense els interessos municipals”.

Sobre aquest tema, José Luis López ha recordat que el Jutjat d’Instrucció 4 de Castelló, l’encarregat d’obrir diligències per a determinar als responsables de la campanya difamatòria, “ha animat a l’ajuntament a personar-se ja que, com a afectat pels danys en el mobiliari urbà i propietats municipals, el normal és que vulga conéixer als responsables i actuar”. Malgrat això, “en data de hui la senyora alcaldessa prefereix tancar l’orella i no defensar el patrimoni de tots els veïns i veïnes de Castelló”.

López subratlla que “ni Carrasco ni ningú pot enlletgir al Partit Socialista que es vulga buscar als culpables de difamar al PSOE, de danyar el mobiliari urbà de la ciutat i d’embrutar els nostres carrers”. És més, “l’adequat en aquests casos és que l’alcaldessa recolzara el dret de tots els partits polítics a defensar-se enfront d’aquestes campanya d’odi i crispació i no mirar a un altre costat”.

Ratificació de la denúncia
En la seua qualitat de secretari d’Organització del PSPV de Castelló José Luis López, acompanyat per l’exalcaldesa i candidata al maig de 2023 a l’alcaldia, Amparo Marco, va assistir el dilluns al Jutjat d’Instrucció 4 de Castelló, on estava citat per a ratificar la denúncia per les pintades i la identificació d’una furgoneta al costat d’unes pintades en una rotonda d’accés a la ciutat.

Tal com va explicar López en eixir del jutjat, “la principal novetat va ser conéixer que l’atestat aportat per la Policia Nacional recull que el contracte de lloguer del citat vehicle està signat pel senyor Cristian Ramírez, actual regidor de Mobilitat amb Begoña Carrasco al capdavant de l’ajuntament i en aquella època membre de la candidatura del PP a les eleccions municipals”. A més, l’atestat policial contempla documentació en la qual queda determinat que el contracte de lloguer de la furgoneta, encara que signat per Cristian Ramírez, està a nom del Partit Popular de Castelló.

Des del PSPV “continuarem defensant l’honor del Partit Socialista i arribarem fins on hàgem d’arribar de la mà de la Justícia i de la Policia Nacional perquè s’investigue tota eixa campanya de difamació i que els culpables responguen davant la Justícia”, recalca López.

En la seua denúncia del 5 de maig de 2023 davant la Policia Nacional, el PSPV-PSOE de Castelló va traslladar l’aparició de pintades en diferents punts de la ciutat, amb pintades i missatges amb textos com “CORRUPSOE 5%” i “GOLPSOE DE ESTADO”. D’igual manera es va informar de la presència de desenes d’adhesius amb el mateix contingut sobre el mobiliari urbà.

Ampliació de la denúncia
Amb posterioritat, el 22 de maig José Luis López va ampliar el contingut de la denúncia, diligència en la qual informava de la localització, amb data 18 de maig, d’una furgoneta estacionada al costat d’una rotonda dels accessos a Castelló per l’eixida sud de l’autopista. Al costat del vehicle, del qual es va aportar la matrícula, hi havia un home amb la cara tapada, a més d’observar-se una segona persona en el seu interior. La denúncia, a més, va ser traslladada pel PSPV eixe mateix 22 de maig a la Fiscalia Provincial de Castelló, sent el 4 de juny de 2023 quan es va comunicar la incoació de procediment penal, que és el que ara es troba en procediment de diligències prèvies per part del Jutjat d’Instrucció 4 de Castelló.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes