Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El Síndic de Greuges obri investigació al govern municipal per no aportar la documentació sobre les multes acumulades per l’edil Cristian Ramírez i reclama un informe a Begoña Carrasco

L’organisme autonòmic admet la queixa del PSPV-PSOE en considerar que l’equip de govern format per PP i Vox podrien estar vulnerant el dret a l’accés a la informació pública, exigint en aquest sentit a l’Ajuntament de Castelló un informe detallat i raonat sobre els fets.

Patricia Puerta, portaveu socialista, assenyala que “hi ha molt encara per aclarir en la història de les 167 multes presumptament acumulades durant l’últim any pel regidor de Mobilitat, que continua rient-se de la ciutadania, amb la complicitat de l’alcaldessa, en seguir en el càrrec malgrat ser protagonista d’aquest escàndol”

El Síndic de Greuges ha iniciat una investigació al govern municipal de Castelló per no aportar la documentació sobre la presumpta acumulació de 167 multes per part del regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, de gener de 2023 a gener de 2024. L’organisme autonòmic admet així a tràmit la queixa registrada per la portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, que havia denunciat que l’alcaldessa, Begoña Carrasco, bloqueja tota la documentació reclamada sobre les multes per aparcar malament en la zona blava durant l’últim any per part del regidor Cristian Ramírez, així com dades sobre les sancions que presumptament segueixen sense ser saldades per part de l’edil del Partit Popular.

El Síndic de Greuges, en la seua resolució de “inici d’investigació”, considera que, de l’anàlisi dels fets descrits pel Partit Socialista i la normativa aplicable, “es dedueix que l’actuació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana podria estar afectant el dret d’accés a la informació pública”. Per tal motiu, el primer pas adoptat és reclamar al consistori municipal que remeta “un informe detallat i raonat, en el termini màxim d’un mes, sobre els fets que han motivat l’obertura del present procediment de queixa”.

Patricia Puerta assenyala que “des del Partit Popular estan fent tot el possible per tapar uns fets greus, com és que un regidor del seu equip de govern haja rebut presumptament ni més ni menys que 167 multes en un any, de les quals, pel que sembla, tindria ni més ni menys que 134 sense abonar”. Puerta, en aquest sentit, insisteix que, “per molt que li malgrat la senyora Begoña Carrasco, “ací hi ha molt encara per aclarir, perquè volem saber on estan totes eixes sancions que podria no haver abonat encara”. En data de hui, “la realitat és que tenim a un regidor, Cristian Ramírez, rient-se dels ciutadans i ciutadanes que sí que paguen les seues multes i a una alcaldessa, Begoña Carrasco, còmplice per mantindre-li en el càrrec malgrat ser protagonista d’aquest escàndol majúscul”.

L’escrit presentat pel PSPV davant el Síndic de Greuges recull que, per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, s’està privant al Grup Municipal Socialista de la documentació sol·licitada per a poder fiscalitzar i controlar l’activitat dels òrgans de govern i, sobretot, per a vigilar que els regidors i regidores no utilitzen el seu càrrec amb finalitats particulars i que no cometen possibles irregularitats.

La queixa recull tota la informació que s’ha generat des que el passat 31 de gener, en l’apartat de precs i preguntes del ple municipal, el regidor socialista Jorge Ribes va donar a conéixer que el regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, portava mesos aparcant en zona blava sense pagar presumptament la taxa per estacionament”.

134 multes presumptament sense pagar

En concret, la documentació a la qual havia tingut accés el Partit Socialista apuntava a un total de 167 possibles sancions des de gener de 2023 a gener de 2024, de les quals presumptament només hauria abonat dins del termini i en la forma corresponent 33. Per tot això, l’edil socialista va sol·licitar directament en el ple al regidor del PP que explicara quant diners devia presumptament a l’ajuntament i, per extensió, als veïns i veïnes, a més d’informar sobre la situació d’eixes 134 multes presumptament sense pagar. Així mateix, es va reclamar a l’alcaldessa, Begoña Carrasco, que explicara quines mesures anava a prendre”.

Després de no obtindre resposta, ni per part de Begoña Carrasco ni per Cristian Ramírez, ni tampoc pel portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales, eixe mateix dia el Partit Socialista, per registre oficial, va presentar una instància general per a sol·licitar informació respecte a les multes imposades al vehicle a nom del regidor de Mobilitat, des de l’1 de gener de 2023 al 30 de gener de 2024. Entre les diferents dades reclamades s’ha sol·licitat: import total de multes, número pendent de pagament, pagades, import total de les abonades, import total de les quals estan pendent de pagar, pagades amb recàrrec, multes pendents de pagament amb recàrrec i import total d’aquestes últimes, entre altres aspectes.

Després d’aquesta denúncia, el portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales, es va limitar a dir que Cristian Ramírez reconeixia oficialment 29 multes sense pagar, que va abonar eixa mateixa vesprada del 31 de gener per valor de més de 2.000 euros. Serien sancions acumulades en els anys 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023, de les quals almenys 9 corresponien ja al seu període com a regidor. Malgrat això, “segueix sense dir res de les 167 multes que, com ha denunciat el PSPV, ha acumulat presumptament durant l’últim any”.

Per tal motiu, des del PSPV es van continuar realitzant preguntes en diferents comissions d’estudi, demanant entre altres qüestions informe de l’empresa adjudicatària de la zona blava, en el qual havia d’indicar-se quantes multes han sigut imposades al vehicle a nom de Cristian Ramírez de 2019 a 2023, quantes s’han pagat, quantes estan pendents de saldar i quantes s’han cancel·lat sense previ pagament”.

Sense respostes
Totes aquestes dades formen part de la documentació remesa al Síndic de Greuges, a qui s’ha informat a més de la celebració de la sessió plenària sol·licitada pel PSPV perquè compareguera públicament el regidor de Mobilitat per a rendir comptes, un ple en el qual, com assenyala Patricia Puerta, Cristian Ramírez “no va donar resposta a les preguntes plantejades pel nostre grup i en el qual va exhibir una documentació a la qual no hem tingut accés”.

Al marge de disposar d’aquesta documentació, per al Grup Municipal Socialista no queda més camí que l’alcaldessa de Castelló complisca amb les seues obligacions i cessament immediatament al regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez. Patricia Puerta assenyala que, independentment de totes les explicacions que encara ha de donar Ramírez, i les dades que ha d’aportar, “només amb les 29 multes que ja ha reconegut públicament és motiu més que suficient per a la seua dimissió o per al cessament fulminant per part de l’alcaldessa de Castelló, que continua sent el seu còmplice en mantindre’l en el càrrec”. A més, “que tinga el desvergonyiment que comparar aquest modus operandi de no pagar la zona blava amb tirar burilles al sòl o no portar llum en la bicicleta és prendre-li el pèl als i les castellonenques”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes