El PSPV registra una moció per a defensar les inversions socials a Castelló i l’atenció a les famílies més vulnerables davant l’amenaça d’un pacte entre la dreta i la ultradreta a l’ajuntament
El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló ha presentat una moció, per al seu debat i aprovació en el ple, en la qual s’insta el govern local a continuar impulsant l’agenda 2030 amb les polítiques i accions que protegeixen les famílies i a les persones en situació de vulnerabilitat.
La moció recull a més que l’ajuntament garantisca les necessitats bàsiques d’aquelles famílies en risc d’exclusió social a través de diferents prestacions per a assegurar qüestions com l’alimentació, higiene, subministraments energètics, pagament de lloguers o qualssevol altres necessitats essencials, adquirint el compromís de no rebaixar el pressupost destinat a benestar social dels pròxims anys.
Així mateix, el PSPV insta el govern municipal a mantindre i agilitzar el projecte de construcció del Centre de Dia per a persones amb Parkinson, una inversió que permetrà reforçar i ampliar la xarxa de recursos socials de Castelló i millorar la qualitat de vida de les i els castellonencs.
La portaveu del grup socialista, Patricia Puerta, adverteix que des del PSPV “no permetrem que les ajudes socials patisquen cap retallada, perquè molt ens temem que el més que probable pacte de la dreta i la ultradreta per a governar a l’Ajuntament de Castelló supose algun minvament en els drets socials d’alguns col·lectius i en el desenvolupament d’alguns projectes».
Les ajudes socials són un mecanisme per a combatre les desigualtats i injustícies que danyen els drets fonamentals de les persones i famílies, una eina perquè puguen viure dignament i garanteixen l’autonomia i les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat.
Des de l’àrea de Benestar Social dels ajuntaments s’ha d’apostar per les persones dels col·lectius més fràgils de la societat, treballar per a aconseguir una major inserció laboral de persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social i impulsar projectes que fomenten una societat més igualitària, més solidària i més justa.
L’Ajuntament de Castelló va destinar en els pressupostos de 2023 una partida de 17,63 milions a l’àrea de Benestar Social, Dependència, Infància i Cooperació, un import que duplica la inversió de les polítiques socials respecte a 2015. Aquesta partida està destinada a fer front a ajudes d’alimentació i higiene, ajudes al lloguer, servei de teleassistència, pagament de guarderies, ulleres o equipament de llar de famílies en risc d’exclusió i també a menjador escolar, entre altres.
A més, es va dotar per primera vegada en el pressupost de 2023 una partida de 90.000 euros per a projectes d’activitats lúdiques per a persones amb necessitats educatives especials en tots els períodes no lectius (estiu, Nadal, Magdalena i Pasqua).
En 2016, amb el PSPV al capdavant del govern municipal, es va posar en marxa el pla per a reduir la pobresa energètica després de tancar acords amb les principals empreses subministradores d’aigua, gas i electricitat. Gràcies a aquestes ajudes, que eviten els talls de llum, aigua o gas, moltes famílies en situació de vulnerabilitat poden accedir als subministraments bàsics, contribuint així en part a la millora de la seua qualitat de vida.
Paraula clau
ambé et pot interessar...
RRSS