Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV reclama a Carrasco que culmine les obres previstes en la plaça de la Pau i enalteix els 87 milions d’euros de fons europeus aconseguits per a Castelló durant el Acord de Fadrell

José Luis López, portaveu adjunt socialista i edil d’Urbanisme en l’anterior mandat, assegura que l’alcaldessa popular «ha obert la plaça de la Pau només per a lluir-se malgrat no estar acabada ni amb les obres recepcionades» i recorda que el projecte incloïa vegetació, arbustos, bancs amb suport, bancs en les jardineres, jardí vertical en els lavabos, punts de recàrrega i font»

Patricia Puerta, portaveu del grup socialista, ha ressaltat el treball del PSPV en el si de l’ajuntament per a captar fons europeus de la mà d’Amparo Marco. “De 2016 a 2023 ,uns 87 milions d’euros que, malgrat el soroll i la demagògia habitual del Partit Popular, ens ha permés situar Castelló com a referent nacional”

Amparo Marco, senadora i exalcaldesa de la capital, ha remarcat que els nous fons d’Europa que arribaran a Espanya els pròxims anys, amb una clara aposta per la transició digital, “posen en valor més el seu cap la nostra proposada estrela del ‘bessó digital’, que ja estava en marxa i que va posar a Castelló com a líder a nivell nacional”

L’equip de govern de PP i Vox a l’Ajuntament de Castelló “és una fàbrica contínua de faules i mentides”, com queda reflectit en el projecte de millora de la plaça de la Pau, “un espai urbà que la senyora alcaldessa, Begoña Carrasco, va decidir obrir als vianants i els vehicles a principis del passat mes de setembre per a fer-se fotos malgrat ser una obra encara per concloure”.

Així ho han denunciat hui la senadora i exalcaldesa de la ciutat, Amparo Marco; la portaveu del grup municipal socialista, Patrícia Porta, i el portaveu adjunt, José Luis López, en una compareixença pública en la qual han exigit a Carrasco que “execute el projecte tal com estava previst”, la qual cosa inclou vegetació, el jardí vertical dels lavabos, bancs amb suport i bancs al costat de les jardineres de les palmeres, “i que deixe mentir contínuament, perquè sap que l’obra no està acabada i no fa més que enganyar els veïns i veïnes anunciat millores que ja estan contemplades en el projecte”.

José Luis López, que va ser regidor d’Urbanisme durant els últims quatre anys, ha mostrat els plans del projecte de la plaça, “on queda perfectament constatat tot el que havia de fer-se i que el PP i Vox, per l’ànsia de Carrasco de lluir-se, va obviar a l’hora d’obrir-la”. López, que ha recordat que el projecte es va consultar amb veïns, hostalers i comerciants per a aplicar millores, s’ha mostrat contundent “perquè estem en una plaça que segueix en obres, la qual cosa posa en perill a tots els vianants”.

En aquesta línia, ha tornat a reivindicar al govern de Begoña Carrasco, “un govern segrestat per Vox, que “acabe la plaça i que no continue enganyant la ciutadania”. Després de recordar declaracions realitzades fa uns dies per l’alcaldessa i regidors del PP, dient que anaven a millorar la plaça de la Pau, “no podem més que denunciar la seua absoluta manipulació de la realitat”.

El portaveu adjunt socialista ha exigit que “no cal millorar res, sinó complir amb el projecte, la qual cosa inclou posar suports en els bancs ja instal·lats, bancs al voltant de les jardineres, arbustos i flors en la zona de les palmeres, culminar el jardí vertical o instal·lar la plataforma de *Bicicas, l’aparcament per a patinets, el punt de recàrrega i la font. Ja està bé de mentides”.

87 milions de fons europeus
Patricia Puerta, per part seua, ha incidit en el canvi que ha donat la ciutat durant els últims huit anys, “encara que el govern de la dreta i la ultradreta s’obstine a negar-lo”. I tot això gràcies al treball del PSPV en el si de l’ajuntament per a captar fons europeus de la mà d’Amparo Marco. “De 2016 a 2023, ni més ni menys que prop de 87 milions d’euros que, malgrat el soroll i la demagògia habitual del Partit Popular, ens ha permés situar Castelló com a referent nacional”, ha apuntat.

L’exemple que el camí de la sostenibilitat iniciat en aquests anys de gestió socialista era el correcte “es va veure clarament en la recent decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de premiar el projecte de millora de mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó de Castelló, actuació que ens ha situat entre els referents de la mobilitat i la sostenibilitat”.

Moltes d’aquestes actuacions amb fons europeus “són visibles en el dia a dia de la ciutadania”, algunes ja acabades i altres en diferents fases de licitació o adjudicació, com la citada remodelació de l’avinguda Lledó, convertida en un gran eix per als vianants, ciclista i sostenible de 1,5 quilòmetres des de la basílica de la Mare de Déu del Lledó fins a la plaça María Agustina; la millora del camí la Ratlla des del camí Serradal; l’adquisició d’autobusos per al transport a demanda a les urbanitzacions; el camí semipeatonal de la Ribera del Riu Sec en la zona de Crèmor; la modernització dels mercats municipals de la ciutat, apostant per la sostenibilitat i la digitalització; la rehabilitació de la Pineda com a entorn saludable; la remodelació de l’avinguda Ferrandis Salvador; la rehabilitació de la biblioteca municipal o la millora de rehabilitació d’habitatges a nivell de barri.

Zona de Baixes Emissions
Entre ells, destacar sobretot la Zona de Baixes Emissions, una actuació marcada per les directives europees, que obliga a dissenyar àrees en les quals està limitat l’accés, circulació i estacionament de vehicles de motor per a la millora de la qualitat de l’aire i la salut de la ciutadania. I enfront d’això, “ara veiem com la dreta i la ultradreta, liderades a Castelló per Begoña Carrasco, se sumen al populisme més ranci, fent com que escolten la ciutadania i proposant alçar restriccions al trànsit en la zona de baixes emissions, la qual cosa ens pot portar-nos al caos econòmic i a perdre els fons europeus”.

I, com no, la remodelació de la plaça de la Pau, “que sens dubte necessitava una actuació per a acabar amb les barreres arquitectòniques, prioritzar la seguretat de les persones i apostar per la sostenibilitat”. Una obra que”el PP i Vox han tornat a aprofitar per a intoxicar, obrint-la a vianants i cotxes sense estar acabada ni recepcionada”. Puerta, per a concloure, ha remarcat el “fastig que produeix escoltar a Carrasco, la promotora del pacte de la vergonya, dir que ells si escolten els veïns i veïnes, perquè saben perfectament que hem treballat amb la ciutadania per a aplicar canvis en obres com l’avinguda Lledó o la plaça de la Pau.

Nous fons europeus per a España
Amparo Marco, en una atenció als mitjans realitzada en la pròpia plaça de la Pau, ha volgut posar en valor, per part seua, el treball desenvolupat amb fons europeus durant els seus huit anys al capdavant de l’alcaldia de Castelló, “i totes les oportunitats que s’obrin ara”, de nou amb el treball del president del Govern, Pedro Sánchez, per ser un referent a Europa.

En aquest sentit, ha ressaltat el recent acord de la Comissió Europea per a aprovar una addenda al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, una addenda que suposa uns 163.000 milions d’euros per a per a impulsar l’economia espanyola: 25.600 milions en 2024, 44.600 en 2025 i 44.300 en 2026, “tot per a transformar l’economia espanyola en una economia mes verd, mes digital i més social, sense deixar a ningú arrere”.

Sobre aquest tema, ha remarcat que aquests nous fons per a Espanya, una clara aposta per la transició digital, “posen en valor més si cap la proposada estrela que portava el PSPV en la passada campanya electoral municipal: el bessó digital, que ja estava en marxa i que va posar a Castelló com a líder a nivell nacional”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes