Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV qualifica de ‘fum’ el balanç de Carrasco dels seus dos mesos com a alcaldessa i subratlla que els únics projectes en marxa són de l’Acord del Fadrell

La portaveu del grup socialista, Patricia Puerta, assenyala que el poc que es pot atribuir a l’alcaldessa del PP “és ficar a la ultradreta en el govern municipal”

Dos mesos de bloqueig, sense idees, promeses a l’aire i apropiació de projectes de l’Acord del Fadrell. Aqueix és, tal com destaca la portaveu del grup municipal socialista, Patricia Puerta, el vertader balanç dels primers 60 dies de la popular Begoña Carrasco com a alcaldessa de Castelló, “que l’única cosa que ha fet en aquest temps és signar el pacte de la vergonya amb Vox, ficant a la ultradreta en el govern municipal”.

Una anàlisi del comunicat emés per l’alcaldessa “per a vanagloriar-se de la seua pèssima gestió” reflecteix que “riuen dels i les castellonenques, perquè el que de veritat ha passat en tot aquest temps és que s’han dedicat a repartir-se sous i butaques, a reorganitzar ja per tercera vegada l’equip de govern i a bloquejar l’inici de les comissions informatives perquè l’oposició no puga fiscalitzar al govern local”.

Impostos
Sobre la contínua promesa que baixaran els impostos, Patricia Puerta qualifica a Begoña Carrasco de “imprudent”, perquè “s’ompli la boca amb un tema sobre el qual encara no existeix res sobre el paper i té uns comptes que dissenyar de cara a 2024, comptes que necessiten d’uns ingressos adequats a través dels impostos amb els quals tota la ciutadania participa perquè la ciutat avance”. La portaveu socialista es pregunta en aquest sentit “quins serveis públics retallaran per a baixar-los”.

Urbanisme
Més promeses a l’aire respecte a la zona de baixes emissions i li necessitat de limitar l’entrada de vehicles al centre. “Europa marca el camí a seguir i al PP i Vox no els importa res posar en risc els fons europeus per a anar en contra de les actuacions globals que hi ha per a lluitar contra el canvi climàtic”, destaca la portaveu socialista, qui assegura que “des del PSPV estarem vigilants davant possibles canvis”.

Neteja
Respecte al pla de xoc de neteja, “anuncia a so de bombo i platerets la utilització de drons per a dur a terme tasques de vigilància i frenar els abocadors il·legals, però se li oblida dir que aqueixos drons ja els havia posats en marxa el PSPV i els seus socis de govern a principis de 2022”, comenta.

Comerç i mercats
Apunta en el seu balanç Begoña Carrasco a l’activació de projectes com la digitalització dels mercats municipals o la reforma del Mercat de Proveïments, “absolutament tot preparat i iniciat per l’anterior govern progressista i, per descomptat, parlat i consensuat amb el sector”.

Factures
La portaveu socialista, així mateix, critica les paraules de Carrasco sobre les factures pendents de pagament a proveïdors, “perquè totes elles comptaven amb el pressupost adequat per a anar abonant-les”. Per això, “que una alcaldessa faça de ‘hooligan’ del PP parlant de ‘empastres’ que no existeixen denota el seu poc nivell per a representar a tota la ciutadania”.

Atenció social
Begoña Carrasco, d’altra banda, “esmente” quan parla de demora en el pagament previst en el conveni amb Càritas, “perquè tots els anys s’han seguit els mateixos passos, que inclouen la necessitat d’anar justificant les subvencions per a poder liquidar els comptes”. A més, recorda Patricia Puerta que amb el PSPV en el govern municipal aquest conveni ha incrementat la seua partida.

Segons la portaveu socialista, en el tema d’habitatge social, “que també embene com a assoliment, l’única cosa que havia de fer, i cal veure el que li va costar, era signar la recepció dels 12 pisos que es van adquirir gràcies a l’esforç dels partits que integrem l’Acord del Fadrell. “Medalles en aquest tema, cap”, ha recalcat.

Festes
En tot just unes setmanes l’alcaldessa i la seua regidora de Festes, Noelia Selma, “ens han demostrat la seua absoluta incapacitat i la seua menystinc al ‘món de la festa’. Tant Carrasco com l’edil “s’han omplit la boca de donar tota l’autonomia als ens festers, però el primer que han fet és nomenar una Junta de Festes a dit i fins i tot menystindre a les comissions de sector en una cosa tan senzilla com és la redacció de les bases del concurs de gaiates de mà en deixar-les fora de la selecció del jurat. Pitjor no es pot fer”, afig Puerta.

Violència
Per a acabar, la portaveu del grup municipal socialista espera que l’anunciat espai públic dedicat a la consciència social contra el terrorisme i les víctimes de la violència “no amague un ardit per a demostrar-nos de nou la seua nostàlgia respecte al monument franquista que l’Acord del Fadrell va eliminar del parc Ribalta”. I al costat d’això, “denunciar per descomptat el menystinc de PP i Vox al terme violència masclista i a la desaparició de les àrees de Feminisme i LGTBI, Memòria Democràtica, Cooperació al Desenvolupament, l’Agenda 2030 o Transició Ecològica.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes