Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV presenta una moció perquè l’Ajuntament de Castelló mantinga partides en 2024 destinades a seguir amb les exhumacions de víctimes del franquisme

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Castelló ha presentat una moció per al seu debat en el ple del dijous 28 de setembre amb l’objectiu de reclamar a l’equip de govern que el consistori “complisca amb els seus compromisos i mantinga per als pressupostos de 2024 partides per a poder continuar desenvolupant les exhumacions de les víctimes de la guerra civil i el franquisme, així com altres activitats planificades en col·laboració amb el Grup Per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló.

Tal com assenyala José Luis López, portaveu adjunt del grup municipal socialista, “hui dia encara hi ha persones que busquen als seus sers estimats i considerem que l’omissió de l’acompanyament a les víctimes des de les institucions és una falta de respecte cap a elles”.

En aquest sentit, destaca que “les institucions no poden deixar-les soles i no podem arribar més tard del que ja arribem perquè el temps s’acaba”. Per tal motiu, incideix en què “hem de retornar les restes de les víctimes a les seues famílies perquè s’acomiaden de manera digna i es tanquen ferides definitivament abans que els seus descendents ens deixen amb la pena de no poder dir-los adeu”.

Els últims quatre anys, gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Castelló i la col·laboració de la Diputació de Castelló juntament amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló, s’han aconseguit recuperar les restes de nombroses víctimes del franquisme. Amb això, “es compleix així amb la Llei de Memòria Democràtica i s’ha permés, amb les actuacions dutes a terme, que ningú esborrara de la història a milers de persones innocents i fent que descansen de manera digna i en pau”, afig José Luis López.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes