Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV presenta una moció per a instar a Carrasco a crear una comissió de treball sobre el nou conveni amb el CD Castellón i estudiar terrenys per a la ciutat esportiva

La moció, que es debatrà en el ple ordinari del dijous 25 d’abril, recull la necessitat de reclamar en el si de la comissió, als propietaris del CD Castellón, un pla econòmic que garantisca tant la viabilitat del projecte esportiu com la situació financera del club, clau per a poder estudiar un projecte de cessió de Castàlia a llarg termini.

Patricia Puerta, portaveu del Grup Municipal Socialista, recorda que el club ha passat per situacions crítiques durant els últims anys, derivada per la pèssima gestió econòmica d’anteriors directives, i “és ara el moment, amb un projecte esportiu i econòmic seriós que ofereix el nou custodi del club, Bob Voulgaris, quan s’han d’establir les bases d’un acord que beneficie a totes dues parts i siga ratificat per tots els grups polítics”

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Castelló ha registrat una moció, per al seu debat en el ple ordinari del dijous 25 d’abril, destinada a unir forces per a formalitzar el nou conveni amb el CD Castellón, impulsar millores en l’estadi municipal Castàlia i activar l’adquisició o cessió de terrenys per a la construcció d’una ciutat esportiva. La portaveu socialista, Patricia Puerta, recorda que el club ha passat per situacions crítiques durant els últims anys, derivada per la pèssima gestió econòmica d’anteriors directives, “i és ara el moment, amb un projecte esportiu i econòmic seriós que ofereix el nou custodi del club, Bob Voulgaris, quan s’han d’establir les bases d’un acord que beneficie a totes dues parts i siga ratificat per tots els grups polítics”.

La moció, que ha passat hui per la corresponent comissió plenària, recull quatre punts d’acord. D’una banda, instar l’alcaldessa, Begoña Carrasco, a crear una comissió de treball entre l’Ajuntament de Castelló i els propietaris del CD Castellón, en la qual estaran representats els grups municipals, per a estudiar el nou conveni de col·laboració entre tots dos. De manera paral·lela, reclamar a la propietat del CD Castellón, en el si de la comissió, un pla econòmic que garantisca tant la viabilitat del projecte esportiu com la situació financera del club, clau per a poder estudiar un projecte de cessió de Castàlia a llarg termini.

La tercera de les propostes és negociar en la citada comissió un conveni a llarg termini amb el CD Castellón que concrete un pla d’inversions en l’estadi Castàlia per part del club, el manteniment de les instal·lacions municipals i l’explotació comercial. Finalment, es proposa que es faça un pas avant per a estudiar l’adquisició o cessió de terrenys per a la construcció d’una ciutat esportiva, una iniciativa fonamental per a fomentar l’esport base en la ciutat i recolzar el treball del CD Castellón des dels primers anys d’activitat dels xiquets i xiquetes que aposta per la seua formació futbolística.

Símbol de la ciutat
El Club Deportivo Castellón, entitat que va celebrar el seu centenari l’any 2022, és un dels símbols de la ciutat. La seua repercussió social és innegable, d’aquí ve que siga necessari reforçar, promoure i activar la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana amb l’ens que presideix en l’actualitat l’empresari Bob Voulgaris.

La relació entre l’Ajuntament i el Club Deportivo Castellón ha de ser entesa en clau de ciutat, independentment del partit polític que governa en el consistori. El club ha passat per situacions crítiques durant els últims anys, derivada per la pèssima gestió econòmica d’anteriors directives que han portat al centenari club a la vora de la seua desaparició.

Durant el mandat 2015-2023 el govern municipal va treballar de manera intensa per a reclamar l’elaboració d’un pla de viabilitat econòmica dels anteriors propietaris del CD Castellón, clau per a poder establir les bases d’un conveni de col·laboració centrat, principalment, en la seguretat i explotació de l’estadi Castàlia, de propietat municipal.

L’Ajuntament de Castelló, en aquest sentit, va vetlar en aquesta etapa per l’interés general exigint un projecte i una gestió serioses al capdavant de l’entitat albinegra que havia d’estar marcat per un pla d’estabilitat econòmica i d’inversions que mai va arribar.

Acords d’abril de 2018
En aquest context, un dels passos donats per l’equip de govern en 2018 va ser l’aprovació, en el ple del 26 d’abril del citat any, d’una moció conjunta de tots els grups polítics que va posar les bases per a crear una comissió de treball, amb representants de totes les formacions, per a analitzar tant l’estat i la seguretat de l’estadi Castàlia com la cessió al Club Deportivo Castellón si hi havia un pla de viabilitat econòmica que garantira el seu futur i deixara arrere els foscos anys dels gestors de l’entitat.

Després d’aquest acord, el govern municipal va fer treballs de millora en Castàlia, com la col·locació de tanques perimetrals exteriors, portes d’accés, seients, suports de publicitat, pintura i adequació en general. A això es van unir les nombroses actuacions de manteniment desenvolupades durant el 2019, entre les quals destaquen la reparació de la graderia en els gols nord i sud i la reforma dels lavabos de la graderia de preferència. Aquestes actuacions, valorades en 1,2 milions d’euros, també van contemplar la substitució de les lluminàries de les quatre torres de l’estadi.

L’1 de setembre de 2020 l’alcaldessa socialista Amparo Marco i el president del CD Castelló, Vicente Montesinos, van signar un conveni per a la cessió de l’ús de l’estadi Castàlia durant quatre anys. Això sí, es va deixar patent que la cessió d’ús autoritzada quedava subjecta, entre altres qüestions, al fet que el club estiguera al corrent d’obligacions amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària i amb la Seguretat Social. Malgrat la insistència, els llavors gestors del club mai van aportar la documentació per a poder apostar per accions més decidides de suport al club.

Pla inversor
Es compleixen en l’actualitat els quatre anys d’entrada en vigor del citat conveni i és moment de renovar-ho, però tot això en un context nou amb la presència d’un nou propietari, l’empresari Bob Voulgaris, des de l’estiu de l’any 2022, que ha recuperat la confiança de l’afició albinegra amb la seua aposta pel present i futur de l’equip, al que s’uneixen els bons resultats esportius, que poden culminar aquesta temporada 2023-2024 amb l’esperat ascens a la Segona Divisió del futbol espanyol.

L’actual propietari ja ha anunciat un pla inversor, que ha de concretar-se també a nivell documental, i ha obert les portes a l’ampliació de capital del club, clau per a poder elevar el sostre d’inversió per a un equip recentment ascendit en el cas d’aconseguir l’objectiu de pujar a Segona Divisió.

El CD Castellón, per tot això, pot tornar a assentar-se com a part de la identitat de la ciutat i atractiu turístic, econòmic i social, doncs a ningú escapa la influència en una ciutat del futbol a nivell professional. L’actual context, per això, és el millor al qual ha tret el cap l’ajuntament i l’entitat albinegra en els últims anys per a establir les bases d’un acord que beneficie a totes dues parts.

Aquests passos han d’adoptar-se sense pugnes polítiques, perquè es tracta en definitiva de marca i emblema de tota la ciutat de Castelló. Per això, igual que es va produir en l’anterior mandat, és necessari crear una comissió de treball entre tots els grups polítics perquè el conveni que ha de signar-se tinga el major consens possible, alguna cosa que de moment no s’està produint donada la nul·la transparència des d’Alcaldia sobre les reunions que s’estan mantenint amb els actuals propietaris.

El nou conveni ha d’apostar de manera clara pel futur, la qual cosa inclou tant millores en l’estadi Castàlia com les millors garanties per als interessos municipals i perquè els propietaris del club puguen desenvolupar un pla inversor que beneficie a totes dues parts.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes