Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV presenta 19 esmenes per valor de 4,5 milions d’euros a la modificació de crèdits de PP i Vox per a reforçar les polítiques socials i el suport als barris

Les propostes del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Castelló, presentades hui per registre, contemplen a més una partida específica de 2 milions d’euros per a la rehabilitació i millora de l’estadi municipal Castalia

Patricia Puerta, portaveu del PSPV, assenyala que “defensem ajudes a col·lectius i entitats com la UNRWA, Isonomía, Màster per la Pau de l’UJI, Memòria Històrica o Castelló amb bici enfront de la despesa excessiva en propaganda per al lluïment de Begoña Carrasco”

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Castelló ha registrat un total de 19 esmenes per valor de 4,5 milions d’euros a la proposta de modificació de crèdits de 15,2 milions plantejada per l’equip de govern de PP i Vox de cara al ple ordinari del pròxim 25 d’abril. L’objectiu d’aquestes esmenes, com ha destacat la portaveu del PSPV, Patricia Puerta, “és reforçar les polítiques socials, definir millor les ajudes als barris i crear una partida específica, que no done lloc a futures modificacions, per a garantir la millora de l’estadi municipal Castàlia”.

Patricia Puerta, en aquest sentit, subratlla que “l’anàlisi de la modificació que ens proposen la dreta i la ultradreta ens demostra quin és de veritat el seu objectiu: elevar les despeses en l’autobombo i la promoció personal de Begoña Carrasco per al seu lluïment i la creació de partides genèriques que obri la porta a l’obscurantisme i el corró al qual ens té acostumats ja en aquests 10 mesos l’alcaldessa”.

La primera de les esmenes suposa reservar 2 milions d’euros per a les obres de millora de Castàlia, que suposen donar de baixa 1,5 milions de la partida genèrica d’adequació d’instal·lacions esportives, que es quedaria amb 250.000 euros, i reduir en 500.000 euros la d’assistències tècniques. Com explica la portaveu socialista, “considerem que la rehabilitació de l’estadi ha de quedar reflectida en una partida econòmica específica dins del pressupost municipal per a garantir la seua execució i, en definitiva, evitar que puga ser destinada a altres projectes”. A més, “així queda perfectament definit el ferm compromís de l’ajuntament amb el CD Castellón”, afig l’edil socialista.

La segona esmena amb més dotació és la del Pla de Rehabilitació i Remodelació de Barris i Urbanitzacions de Muntanya, que per al PSPV ha de disposar de 1,5 milions d’euros. Patricia Puerta explica que, “igual que vam fer en les esmenes als pressupostos municipals,volem que s’habilite aquest pla amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, revitalitzar l’economia local, preservar el patrimoni i promoure la sostenibilitat per a fer de Castelló una ciutat més atractiva, sostenible i habitable per a tots els seus habitants”.

Una altra de les propostes socialistes és el col·lector per a donar servei als barris perifèrics del districte sud, amb un import de 300.000 euros. “Estem davant una reivindicació històrica de les veïnes i veïns, actuació que, en l’últim consell de districte, el tinent d’alcalde es va comprometre a estudiar per a la seua inclusió en els pressupostos municipals amb la incorporació de romanents que brilla per la seua absència ”, explica Puerta. També es reclama des del PSPV reservar 225.000 euros destinats a implementar aparcaments dissuasius per a contribuir a la descongestió del trànsit, el foment de l’ús del transport públic, la millora de l’accessibilitat i l’optimització de l’ús de l’espai urbà.

Espais d’ombra als patis escolars
També destaquen els 200.000 euros proposats per a l’adequació d’espais d’ombra als patis escolars. Des del Grup Municipal Socialista es recorda que, al novembre de 2023, el ple va aprovar la creació d’un pla d’ombres, així com la millora del confort tèrmic de les escoles a través d’equips generadors d’ombres, apostant preferentment per cobertes vegetals. “En data de hui encara no comptem amb una parida pressupostària, per la qual cosa considerem que, amb aquesta modificació de crèdits, s’ha de fer el pas definitiu”, recalca Patricia Puerta.

La resta d’esmenes contempla 60.000 euros per a recuperar el conveni que han eliminat PP i Vox amb l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA); 57.100 euros per a ampliar les partides de subvencions a les associacions de participació ciutadana; 20.000 euros més per a les ONG que treballen en la prevenció de les drogoaddiccions; 20.000 per a la redacció del projecte que permeta, en 2025, posar en marxa un centre especial d’ús d’hostaleria a Tetuan XIV; 20.000 euros més per a ampliar les subvencions a les entitats que fomenten l’ús del valencià.

Al costat d’això, 17.000 euros per a l’associació ‘Un solo corazón’, única entitat de la ciutat que dona cobertura amb suport extraescolar a xiquets i xiquetes en situació d’exclusió social; 15.000 euros centrats en continuar donant suport al treball del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica; 15.000 més per a impulsar campanyes que ajuden a enfortir el treball en Salut Mental; 10.000 euros per a cadascun dels sis districtes de la ciutat dirigits al fet que es desenvolupen activitats que dinamitzen els barris; 10.000 euros per a combatre la soledat no desitjada de la gent gran; 6.000 euros per al conveni amb la Fundació Isonomía que ha eliminat l’alcaldessa; 10.000 per a l’associació cultural Grup Benadressa; 6.000 més per a Castelló amb bici i 5.000 per al Màster de la Pau de l’UJI, “suprimit també per PP i Vox en els seus pressupostos de 2024”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes