Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló reclama a PP i Vox el seu suport per a exigir a Mazón que retire per “discriminador i segregador” el decret d’admissió educativa del Consell

El Grup Municipal Socialista presenta una proposta de Declaració Institucional en la qual se sol·licita anul·lar el districte únic en incomplir el criteri prioritari de la llei estatal de puntuar i prioritzar per la proximitat al centre

El Grup Municipal Socialista ha reclamat a l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, “que es pose al costat de les famílies i exigisca al seu cap en la Generalitat, Carlos Mazón, que elimine de manera immediata l’inacceptable, segregador i discriminatori decret pel qual es regula el procés d’admissió en els col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana”. Patricia Puerta, portaveu socialista, destaca que la proposta de PP i Vox ha produït un absolut rebuig per part de les associacions de pares i mares, a més d’estar ja sota investigació del Síndic de Greuges, per la qual cosa considera que “l’Ajuntament de Castelló ha de fer un pas al capdavant i reclamar la paralització del decret 48/2024 del 23 d’abril”.

La proposta de Declaració Institucional, registrada hui pel Partit Socialista, serà debatuda aquest divendres en Junta de Portaveus perquè totes les formacions es pronuncien de cara al ple del dijous 27 de juny. En el text, a més, s’insta el Consell de la Generalitat Valenciana a la supressió de tot el relatiu al districte únic en incomplir el criteri prioritari de la llei estatal de puntuar i prioritzar per la proximitat al centre. A més, es proposa l’eliminació del punt específic assignat al consell escolar que està generant discriminació i segregació.

Des del grup Municipal Socialista se subratlla que el decret d’admissió que estava en vigor des de 2016, impulsat pel govern del Botànic, funcionava sense generar cap problema ni rebuig entre els diferents sectors de la comunitat educativa en la Comunitat Valenciana, ja que la majoria de famílies aconseguien plaça en el centre que triaven com a primera o segona opció. Enfront d’això, “voler ara tornar al debat del Districte Únic sota la falsa premissa de la llibertat d’elecció només oculta el problema de segregació que s’està generant per aquest nou decret”.

En posar la mateixa puntuació a l’alumnat de tot el municipi “s’incompleix d’una forma categòrica un dels tres criteris fonamentals establits per la llei estatal, criteri que sempre ha estat en totes les lleis estatals promulgades a Espanya, que és la proximitat al centre, del domicili o lloc de treball de pares i mares”.

La llei estatal també marca que cap criteri complementari ha de superar el 30% de la puntuació total perquè cap criteri es convertisca en excloent. Davant això, el decret aprovat ara pel Consell de la dreta i la ultradreta “incompleix aquest requisit ja que alguns dels punts poden superar el 30%”.

El més cridaner des d’aquest punt de vista “és concedir que els consells escolars tinguen un punt específic per a lliure disposició, que s’ha traduït en punts com haver nascut en la Comunitat Valenciana, haver anat a un col·legi religiós o que pares i mares tinguen treball”. Per al Grup Municipal Socialista, amb aquestes propostes “s’aquesta segregant a l’alumnat valencià i s’aquesta institucionalitzant la discriminació”. I això perquè, en la pràctica, seran els col·legis els que trien a l’alumnat i no les famílies les que decidisquen al fet que centre portar als seus fills i filles”, assenyala la portaveu socialista.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes