Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló presenta una Declaració Institucional per a reclamar a la Generalitat que dote de mitjans materials i humans als centres de salut de la ciutat

La proposta del Grup Municipal Socialista incideix en l’actual saturació del Servei d’Atenció Primària i planteja el suport de tots els grups polítics de l’ajuntament per a millorar les condicions laborals dels sanitaris i prestar un servei de qualitat als pacients

El Grup Municipal Socialista ha registrat una Declaració Institucional per a reclamar a la Conselleria de Sanitat que dote dels mitjans materials i professionals necessaris als centres d’Atenció Primària de Castelló amb la finalitat de prestar un servei de qualitat i evitar així la saturació del sistema sanitari.

La proposta socialista, que busca l’acord de tots els grups polítics per a poder aprovar-la en el ple del dijous 21 de desembre, recull també instar l’administració autonòmica que adopte les mesures necessàries per a prestar, ja siga a nivell presencial com a via telefònica, una atenció amb totes les garanties per al pacient i per al facultatiu.

En aquesta línia, en la iniciativa també es reclama a la Generalitat Valenciana que complisca amb els terminis per a la construcció del centre de salut Sequiol i que s’òbriga el servei d’Urgències del centre de salut Raval-Universitat.

L’Atenció Primària a Espanya, tal com se subratlla en la proposta de Declaració Institucional, és una dels nostres senyals d’identitat i pilar fonamental per a aconseguir el dret a la protecció de la salut i poder garantir una atenció pròxima, equitativa i cohesionada en tot el territori.

El Sistema d’Atenció Primària, que s’ha vist afectat per la recent pandèmia de la Colvid-19, passa en l’actualitat per complicats moments en els diferents centres sanitaris i ambulatoris de la nostra ciutat, amb una saturació en el servei que provoca conseqüències en l’atenció que es presta a la ciutadania.

La Conselleria de Sanitat, en aquests cinc mesos del nou govern autonòmic, no ha abordat fins a la data amb eficàcia i agilitat les necessitats del servei, per la qual cosa deixa solos als professionals sanitaris i usuaris, que veuen com des de l’Administració Autonòmica es demora un pla efectiu que dote de més recursos sanitaris a la ciutat de Castelló, per a acabar així amb les llistes d’espera.

Així mateix, des de la Conselleria de Sanitat s’ha anunciat que només es donaran a conéixer les llistes d’espera dues vegades a l’any en lloc d’una vegada al mes, com es feia fins el mes de juliol passat, el que deixa als ciutadans i ciutadanes sense informació per a fiscalitzar la gestió sanitària de la Generalitat.

La ciutadania trasllada la dificultat que suposa contactar a vegades amb els centres de salut per a demanar cita amb el seu metge d’atenció primària. A això s’uneix aconseguir cita amb una demora superior moltes vegades a set dies, ja siga presencial o via telefònica. Pese a l’enorme esforç del personal sanitari per a reduir al màxim els temps i agilitzar les llistes d’espera, són moltes les persones que opten per acudir als serveis d’Urgències, la qual cosa suposa la saturació del sistema.

Des de la gerència del Departament de Salut de Castelló s’ha reconegut recentment, tal com han recollit els mitjans de comunicació, que Atenció Primària té un dèficit de personal, la qual cosa suposa crear un nus que afecta de manera exponencial a serveis com a Urgències de l’Hospital General Universitari de Castelló.

Per part seua, des de la direcció del Col·legi Oficial de Metges de Castelló (Comcas) s’ha advertit aquest mateix mes de desembre de la falta de recursos en personal i infraestructures en diversos centres hospitalaris i de salut de la província, que al seu judici ens situa en posició de desigualtat respecte a la resta de la Comunitat Valenciana.

Des del Grup Municipal Socialista es recorda a més que la ciutat de Castelló té en marxa les obres per a construir el centre de salut de Sequiol, però segueix pendent que s’òbriga el servei d’Urgències del centre de salut Raval-Universitat. “Tot això deixa com a conclusió que ha de ser prioritari per a la Generalitat Valenciana dotar de serveis, recursos i personal al sistema sanitari públic per a posar fi a aquesta situació”, conclou el text.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes