El PSPV de Castelló acusa el PP de dissenyar unes bases per a triar nova gerència d’Esports “discriminatòries i polititzades perquè donen el poder d’elecció a la regidora”
Les bases, aprovades en una nova sessió extraordinària i urgent del Consell Rector del Patronat Municipal d’Esports, “recullen aspectes contradictoris, com que s’obliga a tindre nacionalitat espanyola però s’accepta els condicionants d’un articulat de l’estatut Bàsic de l’Empleat públic que sí que admet a estrangers amb residència legal a Espanya”
El text, a més, podria ser discriminatori perquè estableix que ‘les persones aspirants no poden estar afectades per impediments físics o psíquics que impossibiliten el normal exercici de les funcions pròpies del lloc’, però sense aclarir el sentit d’aquest punt
José Segura, representant socialista en el Patronat, denúncia a més l’apartat referit a la selecció i nomenament, “on la regidora, Maica Hurtado, es reserva el dret a realitzar ella mateixa una entrevista personal a les persones que estime més idònies, la qual cosa polititza absolutament l’elecció final i ens trau el cap a una possible ‘dedocràcia’”
El Consell Rector del Patronat Municipal d’Esports va aprovar ahir divendres, amb el vot en contra del Partit Socialista, la bases per a triar la nova gerència de l’organisme, una convocatòria “que ens torna a portar a un Partit Popular que polititza tot el que toca, en donar a la regidora Maica Hurtado la decisió final per a triar al o la gerent reservant-li la potestat de realitzar una entrevista personal als candidats o candidates que estime idonis”. Per a José Segura, representant del PSPV en el Patronat al costat de Jaime García, “estem de nou davant una possible ‘dedocràcia’ a la qual tant ens té acostumats el Partit Popular”.
José Segura assenyala que “només cal comparar les bases que va aprovar en el seu moment el govern de progrés liderat pel PSPV amb les actuals bases de Begoña Carrasco. En les primeres “l’entrevista era obligatòria i havia de realitzar-la una Comissió de Valoració constituïda per cinc membres designats pel tinent d’alcalde de Gestió Municipal, que eren tècnics municipals, no polítics”. Front això, “ara tenim a la regidora del PP controlant ella sola la fase final i obrint així les portes al control polític en l’elecció d’un o una gerent que siga de la seua corda”, adverteix Segura.
Però no és aquest l’únic aspecte discutible de les bases, “ja que hem advertit també d’articles contradictoris i pot ser que fins a discriminatoris”. I enfront d’això, “ens hem trobat amb la resposta que podíem tindre raó, però que no s’anaven a paralitzar les bases per a no dilatar el procediment d’elecció del o la la gerent”, assenyala el representant socialista.
Una d’aquestes “incongruències” apareix en l’apartat III de les bases, on es parla dels requisits per a concórrer a la convocatòria del lloc. En el subapartat 2a es recull que ‘cal tindre la nacionalitat espanyola, sense perjudici del que es disposa en l’article 57 de la Llei 5/2015 de 30 d’octubre sobre l’estatut Bàsic de l’Empleat públic’.
Segons José Segura, “sorprén primer que posen com a requisit això de la nacionalitat espanyola, alguna cosa que no existia en les anteriors bases, però els dubtes s’amplien quan diuen que s’aplica el citat article 57, on queda recollit que l’accés a l’ocupació pública està permés tant als membres de la Unió Europea com als estrangers amb residència legal a Espanya”. En la pràctica, “estem davant un requisit que es contradiu en si mateix, però malgrat advertir-lo han decidit seguir avant”.
Un altre aspecte cridaner de les bases, en l’apartat 2d, és el que contempla que ‘no cal patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibilite el normal exercici de les funcions pròpies del lloc”. José Segura assenyala que “no s’aclareix qui determinarà aquesta impossibilitat ja que no es fa cap menció a cap certificat mèdic, per la qual cosa molt ens temem que estiguem davant una mesura discriminatòria davant possibles aspirants amb discapacitat”.
Sense transparència ni participació
Finalment, José Segura ha acusat el Partit Popular de “menysprear la participació dels representants d’entitats esportives, perquè més de la meitat de les convocatòries del Consell Rector han sigut extraordinàries, algunes fins i tot urgents, convocant moltes vegades amb menys de 24 hores, la qual cosa impossibilita la presència de les entitats esportives i altres membres del consell”. Per a l’edil socialista, “estem davant un nou exemple d’utilització política dels organismes municipals, amb un Partit Popular que obvia l’opinió dels clubs esportius de la ciutat, perquè dels sis amb representació només un va poder assistir a la convocatòria urgent d’ahir”.
Paraula clau
ambé et pot interessar...
RRSS