El PSPV aconsegueix el suport de tots els grups per a exigir a la Generalitat que invertisca a curt termini en un col·lector per als barris perifèrics del sud de Castelló
● La portaveu socialista, Patricia Puerta, agraeix la implicació de totes les formacions polítiques “perquè és necessari que anem de bracet per a reclamar davant la Generalitat les inversions necessàries per a millorar les dotacions dels nostres barris”
● Partit Popular i Vox han paralitzat també, amb el seu vot en contra, sis declaracions institucionals més proposades pel PSPV: la millora dels serveis que presta la residència per a persones majors dependents Lledó; sufragar les places de professorat ajudant doctor en les universitats; el suport al moviment estudiantil en defensa de Palestina; la celebració del 8 de maig ‘Dia de Reconeixement a les Víctimes de l’Exili’; la defensa del Cos de Bombers Forestals i la paralització del pla de retallades de la Generalitat Valenciana a les Escoles Oficials d’Idiomes
El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Castelló ha aconseguit el suport de tots els partits polítics per a reclamar a la Generalitat que, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (Epsar), invertisca sense més demora en la construcció d’un col·lector i sistema de clavegueram en els barris perifèrics del sud de Castelló.
Patricia Puerta, portaveu del PSPV, ha agraït la implicació de totes les formacions polítiques “perquè és necessari que anem de bracet per a reclamar davant la Generalitat les inversions necessàries per a millorar les dotacions dels nostres barris”. La regidora socialista, en aquest sentit, ha demanat a Partit Popular i Vox “que seguisquen per aquest camí i reclamen als seus caps de València el que és necessari per a la ciutat, més enllà dels interessos partidistes”.
La proposta del PSPV és l’única de les 11 iniciatives dels grups polítics que ha tirat avant hui en la Junta de Portaveus prèvia al ple ordinari del pròxim dijous. Per al ple del 30 de maig PP i Vox han vetat les següents declaracions institucionals: la millora dels serveis que presta la residència per a persones majors dependents Lledó; sufragar les places de professorat Ajudant Doctor en les universitats; el suport al moviment estudiantil en defensa de Palestina; la celebració del 8 de maig ‘Dia de Reconeixement a les Víctimes de l’Exili’; la defensa del Cos de Bombers Forestals i la paralització del pla de retallades de la Generalitat Valenciana a les Escoles Oficials d’Idiomes.
Sobre el col·lector principal del districte sud, Patricia Puerta recorda els passos donats durant els últims anys. Així, al juny de 2018 la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’ajuntament de la capital, van acordar una inversió de 2,4 milions d’euros en una sèrie d’actuacions de millora de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Castelló i 2,6 milions per al col·lector que ha de conduir aigües residuals des de Borriol fins a l’EDAR de Castelló.
Posteriorment, al març de 2019, es va signar un acord de cooperació d’infraestructures de sanejament i depuració d’aigües residuals a Castelló entre la Generalitat, a través de la citada conselleria, l’Epsar i l’Ajuntament de Castelló. A través d’aquest acord s’invertien més de 1,9 milions d’euros en infraestructures de sanejament, com la millora de l’estació de bombament de la Platja de la Pineda, l’ampliació de la xarxa de sanejament cap a les partides Ramell, Canet, Racó de Ramell, Coscollosa, la Font i la Magdalena i la renovació de l’EBAR de Ferrandis Salvador.
Amb aquestes inversions, fruit de la col·laboració en els últims anys entre l’Ajuntament de Castelló, la Diputació i la Generalitat, es donava resposta a infraestructures bàsiques de sanejament que protegeixen la salut pública, el medi ambient, milloren la qualitat de vida de la ciutadania i fomenten el desenvolupament econòmic i urbà, complint amb les normatives legals i promovent l’equitat social. “Aquestes inversions no sols beneficien a les persones residents actuals, sinó que també asseguren un futur sostenible i saludable per a les generacions esdevenidores”, recorda Patricia Puerta.
Amb aquest context de fons, la portaveu socialista recalca que els barris perifèrics del sud de la ciutat estan a l’espera d’actuacions perquè, hui dia, “es troben sense eixa infraestructura bàsica com és un col·lector que de servei a aquests barris”. Una dotació “imprescindible, que no deu ni pot demorar-se més pels beneficis que suposa per a la població que resideix en els nuclis urbans disseminats en la zona sud de l’acabe municipal”.
Paraula clau
ambé et pot interessar...
RRSS