Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

Begoña Carrasco “inicia el desmantellament del Pacte Local per l’Ocupació” en eliminar les ajudes a l’economia social i repartir només el 37% de les pressupostades en 2024”

  • La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, lamenta la “incapacitat de l’alcaldessa per reclamar-li partides pressupostàries al seu cap Carlos Mazón, que ens fa perdre per a 2025 els 311.500 euros que aportaven des de Labora al consorci”

La portaveu del Grup Municipal Socialista de Castelló, Patricia Puerta, ha qualificat de “sorprenent” l’eufòria mostrada pel regidor d’Hisenda, Juan Carlos Redondo, després de la reunió celebrada ahir per a aprovar el pressupost del Consorci Pacte Local per l’Ocupació, “perquè l’única cosa que hem pogut constatar és que l’objectiu del Partit Popular és desmantellar a poc a poc aquesta entitat”.

Ja es va poder comprovar en els comptes d’aquest 2024, “on van limitar les possibilitats del teixit empresarial i entitats socials a optar a ajudes, i ens el tornen a mostrar per a 2025, eliminant sense contemplacions la partida de subvencions d’economia social i perdent milers d’euros que arribaven de la Generalitat Valenciana”.

Patricia Puerta, representant del grup socialista en el consorci, ha assenyalat que els comptes aprovats per a 2025 “ens mostren un maquillatge exterior que no oculten la deterioració continuada dels objectius del consorci des que la dreta governa a l’ajuntament”.

Un dels aspectes més cridaners, al seu judici, és que per a 2025 “desapareguen els 311.500 euros que aportava la Generalitat des de Labora i que tinguem a una alcaldessa que, conscient que la nova convocatòria de fons no s’ha convocat encara, haja decidit tapar-se els ulls, callar i no enfadar al seu cap del PP”. Per a Puerta, “Begoña Carrasco, que tant es va omplir la boca dient que el primer eren els i les castellonenques, ja ens ha demostrat la seua absoluta rendició a Mazón perquè no ha sabut estar damunt del tema per a reclamar aquesta convocatòria”.

Per a intentar ocultar aquesta desaparició de fons “l’ajuntament ha augmentat lleument la seua aportació al consorci, passant de 857.000 a 880.000 en nombres rodons, però la realitat és que el pressupost real baixa un 19,73%, una dada més que reflecteix el que li interessa al PP el treball del consorci per al foment d’ocupació a la nostra ciutat”.

Zero euros per a economia social
Un altre dels aspectes cridaners és que desapareix dels comptes de 2025 l’apartat de subvencions a empreses d’economia social, que es queda a zero quan l’any passat comptava amb 215.000 euros. Unes ajudes que van nàixer en 2017, de la mà del Partit Socialista, amb l’objectiu d’impulsar la contractació de persones en situació de desocupació en entitats com a cooperatives, empreses d’inserció laboral, mutualitats, fundacions, associacions i centres especials d’ocupació.

Aquestes ajudes, com recorda Patricia Puerta, “es concedien sempre íntegrament i fins i tot va haver-hi anys en què es va haver d’ampliar crèdit”. Les dades del període 2017-2023 parlen d’un muntant total de 886.000 euros en subvencions que van suposar la creació de 10 noves empreses a Castelló i prop de 70 altes en la Seguretat Social.

Per això, després de la decisió de Carrasco i Redondo d’eliminar aquest apartat, des del Partit Socialista s’havia presentat una esmena per a obrir una partida de 50.000 euros amb la meta de mantindre les ajudes a l’economia social, “però la resposta del PP ha sigut el rebuig absolut”.

Fiasco en el repartiment d’ajudes en 2024
Però les dades relatives a les polítiques de foment de l’ús de l’actual exercici “deixen una altra conclusió demolidora: dels 615.000 euros previstos per a ajudes al teixit empresarial i entitats socials solo s’ha concedit el 37%, un absolut desastre que reflecteix el despropòsit que va ser canviar de criteris, penalitzar a les empreses i entitats socials i limitar les seues peticions de subvencions a un únic projecte”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes