Saltar al contenido

Castellano

Valencià

¡Síguenos!

Marco tanca una campanya que constata el progrés de Castelló amb “bona gestió i honradesa”

La candidata a revalidar l’alcaldia crida a la mobilització del vot progressista per a “continuar construint un Castelló millor” i evitar la reculada de la dreta

La candidata a la reelecció a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, tanca la campanya electoral per a les municipals del 28-M amb un acte que se celebrarà en la seu del PSPV-PSOE local a partir de les 19.00 hores. Es posa fi així a unes setmanes d’intens treball en les quals s’ha posat el focus en la bona gestió del govern socialista que ha transformat Castelló en una ciutat més verda, més justa i amb més oportunitats.

Una campanya en la qual el Partit Socialista s’ha erigit com la garantia per a continuar progressant i afermar els avanços socials i econòmics que milloren la vida de les persones. En aquest sentit, Marco crida al vot progressista “per a continuar construint un Castelló millor, un Castelló en positiu i evitar la reculada social i econòmica al qual porten els governs de la dreta”. “Tenim l’experiència en la gestió, l’aval de l’honradesa i més il·lusió que mai per a continuar fent de Castelló una ciutat millor”, ha manifestat.

La candidatura d’Amparo Marco ha desenvolupat una campanya en la qual s’han exposat els principals avanços de Castelló i el canvi experimentat en aquests huit anys de govern que ha obtingut els millors indicadors socials i econòmics.

Des de 2015, el govern d’Amparo Marco ha rebaixat el nivell d’endeutament del 80% al 16% i aconseguit eixir del pla d’ajust; s’ha reduït l’IBI del 0,83 al 0,69% i  l’ICIO del 4% al 3%; la desocupació ha baixat en més de 6.000 persones situant-se en el nivell d’atur més baix dels últims 13 anys i s’han aconseguit xifres rècord d’afiliació a la Seguretat Social amb quasi 21.000 persones més que en 2015. A més, Castelló compta amb 1.200 empreses més de les que tenia en 2015 i la contractació fixa ha passat del 9% al 58% en aquest període. “Dades reals que constaten la bona gestió dels governs socialistes”, ha indicat.

Una campanya en la qual també es destacat el gran pas donat pel govern d’Amparo Marco en aprovar un Pla General i eixir dels llimbs legals urbanístics que va deixar el PP. Un Pla General que ha retornat a Castelló la seguretat jurídica necessària per a ser focus d’atracció d’inversions com s’ha demostrat amb l’anunci de la implantació de la multinacional espanyola Ignis a Castelló que suposarà una inversió de mil milions i la creació de més de 1.200 llocs de treball. Un Pla General que també aporta les eines necessàries per a posar solució a dècades de descontrol i falses expectatives i que per primera vegada obri la porta a la preservació de l’entorn, a la dotació de serveis públics i a la regularització d’habitatges.

Marco també ha defensat que donarà continuïtat als projectes amb inversió europea, l’impuls de la qual va prioritzar en arribar al govern municipal en 2015 i que, hui dia, han aconseguit la xifra històrica de 86,5 milions en actuacions que estan transformant la ciutat.

Així mateix, la candidata recorda l’impuls donat a les polítiques socials, duplicant la inversió respecte als governs del PP, que ha permés construir un escut social i revertir les retallades del PP amb més serveis per a les famílies. En aquest sentit, destaquen fites recents com l’obertura de La Pineda com a centre de dia per a persones amb Alzheimer i l’adjudicació del futur nou centre de dia per a persones amb Parkinson.

Escolta ciutadana i programa
La candidata a revalidar l’alcaldia de Castelló ha portat el seu projecte a tots els districtes de la ciutat, en els quals també s’han recollit propostes ciutadanes per a incorporar les seues idees al nou programa de govern que compta amb un total de 160 propostes distribuïdes en sis blocs perquè Castelló continue avançant de la mà dels socialistes.

Amparo Marco i els membres de la seua candidatura han mantingut desenes de trobades amb representants de diferents àmbits socials i econòmics. Així, s’han celebrat reunions amb empreses, sector de la innovació, representants de l’àmbit social com amb el Col·legi Oficial de Graduats Socials, ONGD’s o l’ONCE i altres organitzacions socials. També ha mantingut trobades veïnals, amb el sector del turisme, els col·lectius festers i representants de l’esport i comerç, entre altres.

Una campanya que transcendeix Castelló
L’alcaldessa i candidata ha comptat amb el suport del president del Govern, Pedro Sánchez; i l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero, així com les ministres Raquel Sánchez i Diana Morant; el president de la Generalitat, Ximo Puig; i el portaveu del grup socialista en el Congrés dels Diputats i membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Patxi López.

“Ha sigut una campanya que ha transcendit la ciutat de Castelló perquè estem en l’agenda del govern de Pedro Sánchez i de Ximo Puig, i gràcies a l’alineació de forces es materialitzaran grans inversions socials i econòmics en aquesta ciutat com el futur Hospital General i els accessos sud al Port, amb 241 milions i 335 milions, respectivament”, ha recalcat.

Per a visibilitzar la gestió de huit anys de govern, la campanya ha transcorregut en escenaris emblemàtics de la ciutat com la nova avinguda Lledó, el parc Rafalafena i el parc de la Panderola del Grau, que va albergar l’acte de presentació de candidatura. Una candidatura que conjumina experiència, renovació, trajectòria i joventut amb regidors de govern, perfils independents i la major presència de candidats joves d’entre totes les llistes municipals a Castelló.

Castelló, 26 de maig de 2023

Marco cierra una campaña que constata el progreso de Castelló con “buena gestión y honradez”

La candidata a revalidar la alcaldía llama a la movilización del voto progresista para “seguir construyendo un Castelló mejor” y evitar el retroceso de la derecha

La candidata a la reelección a la alcaldía de Castelló, Amparo Marco, cierra la campaña electoral para las municipales del 28-M con un acto que se celebrará en la sede del PSPV-PSOE local a partir de las 19.00 horas. Se pone fin así a unas semanas de intenso trabajo en las que se ha puesto el foco en la buena gestión del gobierno socialista que ha transformado Castelló en una ciudad más verde, más justa y con más oportunidades.

Una campaña en la que el Partido Socialista se ha erigido como la garantía para seguir progresando y afianzar los avances sociales y económicos que mejoran la vida de las personas. En este sentido, Marco llama al voto progresista “para seguir construyendo un Castelló mejor, un Castelló en positivo y evitar el retroceso social y económico al que llevan los gobiernos de la derecha”. “Tenemos la experiencia en la gestión, el aval de la honradez y más ilusión que nunca para seguir haciendo de Castelló una ciudad mejor”, ha manifestado.

La candidatura de Amparo Marco ha desarrollado una campaña en la que se han expuesto los principales avances de Castelló y el cambio experimentado en estos ocho años de gobierno que ha obtenido los mejores indicadores sociales y económicos.

Desde 2015, el gobierno de Amparo Marco ha rebajado el nivel de endeudamiento del 80% al 16% y conseguido salir del plan de ajuste; se ha reducido el IBI del 0,83 al 0,69% y el ICIO del 4% al 3%; el desempleo ha bajado en más de 6.000 personas situándose en el nivel de paro más bajo de los últimos 13 años y se han alcanzado cifras récord de afiliación a la Seguridad Social con casi 21.000 personas más que en 2015. Además, Castelló cuenta con 1.200 empresas más de las que tenía en 2015 y la contratación fija ha pasado del 9% al 58% en este periodo. “Datos reales que constatan la buena gestión de los gobiernos socialistas”, ha indicado.

Una campaña en la que también se destacado el gran paso dado por el gobierno de Amparo Marco al aprobar un Plan General y salir del limbo legal urbanístico que dejó el PP. Un Plan General que ha devuelto a Castelló la seguridad jurídica necesaria para ser foco de atracción de inversiones como se ha demostrado con el anuncio de la implantación de la multinacional española Ignis en Castelló que supondrá una inversión de mil millones y la creación de más de 1.200 puestos de trabajo. Un Plan General que también aporta las herramientas necesarias para poner solución a décadas de descontrol y falsas expectativas y que por primera vez abre la puerta a la preservación del entorno, a la dotación de servicios públicos y a la regularización de viviendas.

Marco también ha defendido que dará continuidad a los proyectos con inversión europea, cuyo impulso priorizó al llegar al gobierno municipal en 2015 y que, a día de hoy, han alcanzado la cifra histórica de 86,5 millones en actuaciones que están transformando la ciudad.

Asimismo, la candidata recuerda el impulso dado a las políticas sociales, duplicando la inversión respecto a los gobiernos del PP, que ha permitido construir un escudo social y revertir los recortes del PP con más servicios para las familias.  En este sentido, destacan hitos recientes como la apertura de La Pineda como centro de día para personas con Alzheimer y la adjudicación del futuro nuevo centro de día para personas con Parkinson.

Escucha ciudadana y programa
La candidata a revalidar la alcaldía de Castelló ha llevado su proyecto a todos los distritos de la ciudad, en los que también se han recogido propuestas ciudadanas para incorporar sus ideas al nuevo programa de gobierno que cuenta con un total de 160 propuestas distribuidas en seis bloques para que Castelló siga avanzando de la mano de los socialistas.

Amparo Marco y los miembros de su candidatura han mantenido decenas de encuentros con representantes de diferentes ámbitos sociales y económicos. Así, se han celebrado reuniones con empresas, sector de la innovación, representantes del ámbito social como con el Colegio Oficial de Graduados Sociales, ONGD’s o la ONCE y otras organizaciones sociales. También ha mantenido encuentros vecinales, con el sector del turismo, los colectivos festeros y representantes del deporte y comercio, entre otros.

Una campaña que trasciende Castelló
La alcaldesa y candidata ha contado con el respaldo del presidente del Gobierno, Pedro Sánchez; y el expresidente José Luis Rodríguez Zapatero, así como las ministras Raquel Sánchez y Diana Morant; el presidente de la Generalitat, Ximo Puig; y el portavoz del grupo socialista en el Congreso de los Diputados y miembro de la Comisión Ejecutiva Federal del PSOE, Patxi López.

“Ha sido una campaña que ha trascendido la ciudad de Castelló porque estamos en la agenda del gobierno de Pedro Sánchez y de Ximo Puig, y gracias a la alineación de fuerzas se van a materializar grandes inversiones sociales y económicos en esta ciudad como el futuro Hospital General y los accesos sur al Puerto, con 241 millones y 335 millones, respectivamente”, ha recalcado.

Para visibilizar la gestión de ocho años de gobierno, la campaña ha transcurrido en escenarios emblemáticos de la ciudad como la nueva avenida Lidón, el parque Rafalafena y el parque de la Panderola del Grau, que albergó el acto de presentación de candidatura. Una candidatura que aúna experiencia, renovación, trayectoria y juventud con concejales de gobierno, perfiles independientes y la mayor presencia de candidatos jóvenes de entre todas las listas municipales en Castelló.

Castelló, 26 de mayo de 2023

Comparte esta noticia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visítanos en nuestras redes