El PSPV lamenta el “menystinc” de Begoña Carrasco als xefs de Castelló per a promocionar la gastronomia local en la visita de Ferrán Adrià
La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha lamentat el “menyspreu” de l’alcaldessa, Begoña Carrasco, als xefs de la província en l’esdeveniment que ha portat a la capital de la Plana a Ferran Adrià, en el qual ha col·laborat la institució municipal. Puerta assenyala que “sempre és un luxe comptar amb la presència de personalitats que són un referent en el seu treball, com és el cas del xef català, però el mínim que se li ha d’exigir a la senyora Carrasco és que aposte també pels professionals de Castelló”.
Puerta ha assenyalat que, en l’acte obert al públic ahir en el Teatre Principal, “la nostra alcaldessa, al marge de la presència de ‘influencers’ com Bosquet, podia haver defensat la presència de xefs de Castelló al costat d’Adrià, però ha decidit mirar cap a un altre costat, com està fent des que va accedir al govern municipal al juliol de 2023”. Un exemple és Miguel Barrera, estrela Michelin especialment vinculat amb la ciutat de Castelló “i responsable d’impulsar la marca ‘Arrocito de Castelló’ que, lamentablement, ha eliminat la senyora Carrasco”.
Que l’alcaldessa “s’òmpliga la boca dient que hem situat a Castelló en el mapa de la gastronomia ens confirma que viu en el món del ‘postureo’, perquè el que hem de fer en aquesta classe d’esdeveniments és donar presència, al costat de personalitats com Ferran Adrià, als nostres cuiners i cuineres, que són els que posen en valor els productes de la nostra terra i fan de la nostra gastronomia un referent”.
A la província de Castelló “tenim la sort de comptar amb tres restaurants amb Estrella Michelin de la mà de Miguel Barrera (Cal Paradis), Raúl Resino (Raúl Resino Restaurant) i Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (Atalaya), als quals s’uneixen uns altres i altres xefs que estan fent de la cuina de les nostres comarques un model, que utilitzen productes locals i que són els que s’impliquen en la nostra gastronomia, per això és lamentable que “la senyora Carrasco siga capaç de dir que aposta per la restauració de Castelló però de manera paral·lela prescindisca de tots aquests grans professionals”.
Paraula clau
ambé et pot interessar...
RRSS