Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló denuncia la política d’educació segregadora del PP en l’inici del cicle ‘El que ens importa’

  • La primera jornada, celebrada a la Casa del Poble, ha comptat amb la participació de Miguel Soler, secretari autonòmic d’Educació amb els governs del Botànic

El PSPV-PSOE de Castelló ha posat en marxa aquesta setmana un cicle de xarrades sota el títol ‘El que ens importa’, “un espai de debat sobre els principals assumptes que afecten la societat castellonenca i amb el qual pretenem convidar a la reflexió col·lectiva i posar el focus en els problemes reals de la gent”, ha assenyalat el secretari general del PSPV local, Rafa Simó.

El cicle ha arrancat en la seu del partit amb una taula redona sobre la situació actual de l’educació pública. L’acte, al qual han assistit desenes de militants i simpatitzants, ha comptat amb la participació de qui va ser secretari autonòmic d’Educació entre 2015 i 2023, Miguel Soler, així com del diputat autonòmic i portaveu d’Educació en Les Corts, José Luis Lorenz, i el regidor socialista a l’Ajuntament de Castelló, José Segura.

Durant la seua intervenció, Soler ha fet un recorregut per les principals fites dels governs del Botànic en matèria educativa, com el descens de les ràtios, l’increment del professorat o l’impuls a la Formació Professional, en contraposició amb el model de la dreta. “És casualitat que les retallades sempre es produïsquen amb el mateix partit?” ha inquirit en referència a l’anul·lació per part de Mazón de la contractació de 5.000 docents que l’Executiu anterior liderat per Ximo Puig havia acordat. En aquest sentit, ha censurat la política d’admissió escolar del PP amb la implantació del districte únic que, en la pràctica, suposa que és el centre el que tria a les famílies. “Els centres han de tindre autonomia per a donar el millor servei a l’alumnat, però no han de tindre cap autonomia per a decidir a quins alumnes admeten i a quins no”, ha assenyalat, recordant que “un servei públic no pot triar a qui atén i a qui no”.

En aquest sentit s’ha pronunciat també Lorenz, qui critica “el districte segregador” implantat per Mazón i el retrocés en l’educació en valencià. “Que no ens venguen el discurs de la llibertat, el que volen és enfrontar a les famílies”, ha assenyalat el diputat autonòmic i secretari d’Educació en l’executiva municipal.

Per part seua, el regidor socialista en Castelló José Segura ha lamentat la paràlisi del Pla Edificant i ha reiterat l’exigència a la Generalitat i al govern municipal de reprendre les reformes integrals previstes en els col·legis de la ciutat, en concret, en els CEIP Antonio Armelles, Sant Agustí, Bisbe Climent, Cervantes i Carles Selma, a més de les millores del Soler i Godes i Jaume I, i el nou institut Crèmor.

Pròximes cites
El cicle El que ens importa, organitzat per la Comissió Executiva Municipal del PSPV, continuarà amb noves jornades a l’octubre, novembre i desembre sobre matèries com a igualtat, memòria democràtica, infraestructures i finançament. Aquesta iniciativa s’emmarca en un calendari d’activitats que s’aniran desenvolupant en els pròxims mesos per a promoure el debat polític, fomentar la participació de la militància i dinamitzar l’activitat a la Casa del Poble.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes