Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV apunta a Begoña Carrasco com a responsable del fiasco de les ajudes al comerç i dels discursos d’odi en protegir en el seu govern als edils de Vox

La portaveu socialista, Patricia Puerta, recorda que en tot just un any de gestió “Alberto Vidal ens ha demostrat la seua absoluta incapacitat i nul interés per treballar, amb unes bases d’ajudes als comerciants que han sigut un nyap amb l’aval de l’alcaldessa”

El portaveu adjunt, José Luis López, assenyala que “és molt lamentable escoltar en cada ple al portaveu de Vox, Antonio Ortolá, llançar missatges d’odi i vincular immigració amb delinqüència, però més greu és veure com Begoña Carrasco calla, els aplaudeix i els manté en el govern municipal”

“Nyaps i odi” són la marca de l’actual equip de govern de PP i Vox a l’Ajuntament de Castelló “i la seua única responsable és l’alcaldessa, Begoña Carrasco, que no mira pels interessos i necessitats de la ciutadania, sinó per la seua propaganda personal, pel ‘postureo’, la qual cosa reflecteix la seua falta d’idees en aquests 15 mesos des que és alcaldessa i en aquest any del Pacte de la Vergonya”.

Així s’ha expressat la portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, després de la celebració d’un ple en el qual ha tingut lloc la compareixença del regidor de Comerç, Alberto Vidal, a petició del PSPV, per a intentar aclarir el “fiasco” de les ajudes als comerços afectats per les obres en la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Una sessió plenària ordinària corresponent al mes de setembre en el qual, a més, s’ha tractat una moció per a reprovar al regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ortolá.

Patricia Puerta, en la seua intervenció, ha assenyalat amb ironia que Alberto Vidal “ha sigut capaç d’oferir-nos, en tot just un any, “glorioses intervencions que ens han deixat clara una cosa: la seua incompetència, la seua supèrbia i la seua nul·la capacitat de demanar perdó”. Primer va ser amb la “deplorable” campanya del Dia de la Sogra, amb missatges misògins i masclistes, “encara que el senyor Vidal es va limitar a culpar a l’empresa de creativitat, com si ell passara per casualitat per l’ajuntament”.

Però el regidor “ens tenia preparades més sorpreses” amb les bases d’ajudes als comerços afectats per les obres de la ZBE”. I des que es van publicar, a l’agost, fins a l’actualitat, “ens hem trobat amb més nyaps, més mentides i moltes contradiccions”.

I és que el portaveu del govern, Vicent Sales, “va insistir que les bases s’havien realitzat amb el consens dels comerciants, però el senyor Vidal va acabar per deixar-li en evidència en reconéixer que s’havien fet amb pressa i que no es podien redactar millor”. Tal com ha assenyalat Puerta, “tots i totes hem vist el fiasco, perquè van deixar fora a desenes i desenes de comerços i fins i tot van mostrar la seua nul·la intenció de revisar les bases en dir que era inviable canviar-les”.

El Partit Socialista “els va fer el treball, elaborant un nou document que demostrava que sí que es podia integrar a tots els negocis afectats i si que hi havia temps material per a convocar-les de nou, però al senyor Vidal sembla que li van importar poc les queixes dels comerciants fins que va haver d’eixir l’alcaldessa a intentar esmenar-li la plana”.

La conclusió d’aquestes “lamentables” bases de Vidal és “demolidora, perquè dels 2 milions d’euros que tenia per a repartir, només donarà 90.000 euros a poc menys de 30 comerciants, la qual cosa es tradueix que tenen 1,9 milions en sense atorgar: de vergonya”. I després d’això, “ara ens presenten unes noves bases, com si aportaren més diners, quan és eixa mateixa quantitat i quan es demostra que ara sí que es poden fer com toca”.

Per a Puerta, “amb les noves bases que ara estan venent a la ciutadania “el que fan és reconéixer que el que és gestionar, gestionen malament, potser perquè estan més preocupats en aquests 15 mesos de fer oposició de l’oposició, de la propaganda i el ‘postureo’ que de governar”.

Reprovació de Ortolá
Un altre dels punts de debat en el ple ha sigut la moció de Compromís per a reprovar al regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, per difondre informació falsa i racista. “Els seus comentaris en xarxes socials el passat 18 d’agost, després de l’assassinat en Mocejón, a més de molt greus, eren absolutament falsos, amb un missatge carregat d’odi i racisme”.

José Luis López, portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, ha recordat la trajectòria de Ortolá en els plens, “on ha eixit en diverses ocasions a llançar acusacions molt greus vinculant immigració amb delinqüència”.

La ultradreta i la dreta ultra, segons el parer de López, “tenen una obsessió malaltissa amb tots els assoliments socials que s’han aconseguit a Europa i Espanya en les últimes dècades. Drets per a la igualtat entre dones i homes, drets del col·lectiu LGTBI, fer dels nostres pobles i ciutats espais més sostenibles i socialment respectuosos, la construcció d’una societat intercultural, o els drets que les persones migrants tenen pel fet de ser persones”.

Per eixe motiu, ha assenyalat que “en la nostra democràcia, imperfecta en moltes ocasions, no caben ni els discursos d’odi, ni de la negació de la violència de gènere, ni de la nostàlgia al franquisme, ni del menyspreu als assassinats amb un tir en el clatell al costat del riu Sec, ni dels quals menyspreen el drama humà dels immigrants”.

Per eixe motiu, “hui reprovem al senyor Ortolá, però també reprovem la conducta del PP i en particular de la senyora Carrasco, perquè igual de greu és que els que van obrir les portes i les finestres en aquest ajuntament a VOX, no li hagen demanat explicacions per aquestes declaracions”.

En aquesta línia, López ha instat a Carrasco, responsable de delegar les competències de seguretat al senyor Ortola, a aclarir si “li demanarà explicacions per les seues contínues declaracions d’odi i si ho cessarà”. I si no li ho planteja, des del Grup Municipal Socialista s’ha animat a l’alcaldessa a prendre mesures immediatament “perquè el contrari és ser còmplice del discurs d’odi de la ultradreta a la nostra ciutat”.

Esmenes socialistes
Per part seua, la regidora socialista Mónica Barabás ha defensat les 9 esmenes del PSPV a la nova modificació de crèdits de més de 8 milions d’euros plantejada pel govern municipal. La proposta socialista, que sumava prop de 2,5 milions d’euros i ha sigut rebutjada per PP i Vox, anava dirigida a reservar partides per a la construcció d’habitatge per a permuta en el procés d’expropiació de la Ronda Oest, un col·lector per als barris perifèrics del districte sud, l’adequació d’infraestructures escolars, la recuperació del conveni amb la Unrwa, campanyes de salut mental, la dinamització dels sis districtes de la ciutat, més subvencions per a l’associacions veïnals, l’augment del pressupost del Patronat de Turisme o ajudes per al lloguer d’habitatge de la gent jove.

Mónica Barabás, en la seua intervenció, ha destacat que les esmenes “busquen atendre les necessitats dels i les castellonenques en temes tan importants com el de l’habitatge per a joves, l’atenció a les famílies afectades per les expropiacions de la Ronda Oest, la millora en els barris o les dotacions escolars, “però ja hem vist que PP-VOX castiguen els i les castellonenques votant en contra de la nostra propostes simplement per ser socialistes”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes