Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló obri el curs polític amb reivindicacions en Educació, Sanitat i Igualtat davant l’abandonament del PP i Vox

Simó: “En només un any de dreta i ultradreta, han empitjorat tots els serveis públics bàsics, i des del PSPV continuarem lluitant perquè Castelló tinga les infraestructures i els recursos que necessita”

Declaracions Rafa Simó

La Comissió Executiva Municipal (CEM) del PSPV-PSOE de Castelló ha aprovat aquest dilluns les primeres resolucions del nou curs polític que se centren en matèries de primer ordre, com la millora d’infraestructures educatives, les solucions al col·lapse de les urgències o la protecció dels drets de les dones. “En poc més d’un any de governs del PP i Vox a la ciutat de Castelló i la Generalitat, han empitjorat tots els serveis públics bàsics. Van arribar promulgant ‘el canvi’, i, per descomptat, tot ha canviat, però a pitjor”, afirma el secretari general de l’agrupació local, Rafa Simó.

“Davant l’abandonament sistemàtic dels serveis més necessaris per a la ciutadania, des del PSPV continuarem lluitant perquè la nostra ciutat tinga les infraestructures i els recursos públics que necessita”, ha assenyalat Simó. Per això, la CEM ha prioritzat en l’inici de curs polític una resolució per a exigir a l’Ajuntament de Castelló i a la Generalitat que donen continuïtat a les actuacions previstes per l’Acord de Fadrell i el Botànic en el marc del Pla Edificant. Entre elles, el PSPV reclama la rehabilitació dels CEIP Cervantes, Bisbe Climent, Antonio Armelles, Sant Agustí i Carles Selma durant l’any 2025.

D’altra banda, també ha aprovat una resolució per a millorar els serveis d’urgències de la ciutat de Castelló i resoldre el col·lapse evidenciat especialment aquest estiu en la qual es proposa, entre altres mesures, l’augment de places estructurals de personal i el compliment dels terminis en les obres de reforma del servei d’urgències de l’Hospital General.

“És clar que ni l’Educació ni la Sanitat públiques són importants per a Begoña Carrasco i Carlos Mazón, el mateix PP de les retallades i la privatització que sempre que ha governat ha desmantellat els serveis públics. Davant el model de la precarietat i l’abandonament a la ciutadania, està el PSPV per a dir-los que no renunciarem a la dignitat i a la qualitat dels serveis públics, uns serveis que sostenen el dia a dia de les persones, que cohesionen la societat i garanteixen el benestar i les oportunitats de futur”, ha afirmat el líder del PSPV local.

Protecció dels drets de les dones
En matèria d’Igualtat, el PSPV de Castelló ha condemnat a través d’una resolució el suport de la Diòcesi de Sogorb-Castelló a una campanya promoguda per una associació ultracatólica que, de celebrar-se, incompliria la llei contra l’assetjament a les dones que acudeixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs. “No podem tolerar accions que atempten contra la llibertat i els drets de les dones. Per això, demanem a l’Ajuntament de Castelló, a la Generalitat i a la Subdelegació que posen tots els mitjans disponibles per a garantir la seguretat de les dones i evitar l’assetjament de la dreta ultracatólica”, ha manifestat el secretari general.

Finalment, el PSPV ha aprovat també una proposta per a reafirmar el seu compromís amb l’erradicació del tràfic i l’explotació sexual i amb l’abolició de la prostitució, amb motiu del Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquets i Xiquetes, que es commemorarà el pròxim 23 de setembre.

Aquesta bateria de propostes aprovades per la CEM i treballades en coordinació amb el Grup Municipal Socialista es traslladaran en els pròxims dies a l’Ajuntament de Castelló per a la seua aprovació.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes