Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

Carrasco i Vidal enganyen els comerços afectats per les obres en la zona centre de Castelló en deixar sense ajudes al sector serveis i a l’hostaleria

La portaveu del PSPV, Patricia Puerta, qualifica les bases de “un despropòsit” perquè estan redactades de tal manera “que obri les portes al fet que demanen ajudes per lucre cessant botigues de qualsevol punt de la ciutat, fins i tot les situades en centres comercials, independentment d’haver estat perjudicades per les obres en la Zona de Baixes Emissions”

El Grup Municipal Socialista convoca a les associacions comercials a una reunió dilluns que ve per a “anar de bracet en les reivindicacions davant l’equip de govern PPVox, que de nou ha demostrat la falta de capacitat de l’alcaldessa i del regidor del Dia de les Sogres per a buscar solucions”

Declaracions Patricia Puerta

L’equip de govern format per PPVox “ha tornat a demostrar la seua incapacitat per a donar una resposta decidida a les necessitats del sector comercial de Castelló”. L’últim “despropòsit” de l’alcaldessa, Begoña Carrasco, i del “regidor del Dia de les Sogres”, Alberto Vidal, és “aprovar unes bases que només han servit per a deixar-los com a mentiders i incompetents perquè no han complit amb el promés als comerciants”.

El document “no hi ha per on agafar-lo, perquè està elaborat de tal manera que ens preguntem com l’alcaldessa i el seu regidor li han donat llum verda, llevat que ni tan sols li ho hagen llegit”, assenyala Patricia Puerta, portaveu del Grup Municipal Socialista.

El primer “error greu” apareix en l’apartat de requisits per a sol·licitar les ajudes, “perquè qualsevol que li ho llija veurà que no existeix el citat requisit d’estar afectats per obres, que és precisament el motiu inicial d’aquestes ajudes”. Això suposa que “qualsevol comerç de la ciutat que demostre lucre cessant, pel motiu que siga i independentment si està o no en l’àrea d’afecció de la ZBE, podrà reclamar ajudes”. És més, “per poder sol·licitar-les podran fer-ho fins i tot fins a les botigues situades en els centres comercials”.

Al costat dels errors en la concepció de les ajudes estan “les mentides de Carrasco, Vidal i el regidor d’Urbanisme, Sergio Toledo, els qui en diferents reunions amb els comerciants perjudicats han promés que s’inclouria a tots i totes, independentment de la seua activitat”. La realitat ara és que “han sigut capaces de riure’s dels establiments del sector serveis i de l’hostaleria, als quals han deixat fora amb excuses que no se sostenen”.

Patricia Puerta assenyala que “per a PP i Vox activitats com un bar, una perruqueria o un centre d’estètica no són mereixedors d’ajudes per lucre cessant, quan perfectament podien haver-los ficat en les bases, com així va fer el govern de progrés anterior liderat pel PSPV amb els bons als afectats per les obres en l’avinguda Lledó”.

Un altre dels aspectes “lamentables” d’aquestes bases és que per a demostrar el lucre cessant es limiten a comparar els ingressos del primer semestre de 2023 amb el primer semestre de 2024, “perquè provoca que es puguen quedar fora comerços afectats en el segon semestre del passat any, o els que s’estan veient perjudicats durant aquest mateix estiu”.

Reunió
Patricia Puerta qualifica a més de “impresentable” que s’òbriga la fase de sol·licitud d’ajudes en ple mes d’agost, “alguna cosa que els comerciants van demanar per activa i per passiva que no es fera, especialment perquè molts d’ells tenen de vacances a les assessories amb les quals treballen per a poder cursar les sol·licituds d’ajudes”.

El Grup Municipal Socialista, per tot això, va iniciar ahir el contacte amb els i les representants de les diverses associacions comercials de la ciutat “per a reunir-nos dilluns que ve amb tots i totes, escoltar les seues reivindicacions i anar de bracet a exigir solucions a una alcaldessa, Begoña Carrasco, a la qual sembla que només el preocupen les fotos personals i l’engany a la ciutadania”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes