Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

Simó trasllada “tot el suport del PSPV de Castelló” al Grup per la Recerca en la defensa de la retirada del monument franquista del Ribalta

El líder del PSPV local arranca la seua agenda de reunions després de l’elecció de la nova executiva municipal socialista

El secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Rafa Simó, ha mantingut una trobada amb representants del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica per a abordar assumptes com l’anul·lació judicial de la retirada del monument franquista del parc Ribalta o la llei de Concòrdia promoguda pel PP i Vox en Les Corts. La reunió, en la qual també ha participat la portaveu municipal socialista, Patricia Puerta, ha servit per a posar en comú iniciatives i reflexionar sobre “les últimes maniobres de l’extrema dreta i la dreta extrema a la ciutat de Castelló i en la Comunitat que suposen el blanqueig de la dictadura i una involució en les polítiques de memòria democràtica”, ha destacat Simó.

En aquest sentit, ha explicat que “en la nova executiva socialista de Castelló tenim clar que hem d’estar al costat del teixit associatiu de la ciutat i, per això, ens hem reunit amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica”. “La trobada ens ha servit per a oferir-los tot el suport davant el conflicte judicial del monument franquista del parc Ribalta i per a mostrar la nostra preocupació, tant en fons com en forma, de la mal denominada llei de Concòrdia de Mazón que trepitja els drets dels represaliats del franquisme”, ha assenyalat el secretari general.

També han expressat la seua preocupació sobre l’aplicació d’aquesta llei que està en tramitació els representants del Grup per la Recerca, els qui han emplaçat al PSPV de Castelló a treballar conjuntament en el futur en defensa de la memòria democràtica.

Amb aquesta trobada celebrada a la Casa del Poble, Simó arranca la seua agenda de reunions després de posar-se al capdavant de l’agrupació socialista a la ciutat. El líder del PSPV local ha fixat com una de les principals prioritats d’acció política la defensa dels drets de les víctimes de la repressió franquista “davant els intents de retrocés”. Cal recordar, a més, que la primera resolució aprovada recentment per la nova executiva municipal socialista ha sigut també en suport a la retirada del monument franquista del Ribalta.

En el mateix sentit, el grup municipal socialista a l’Ajuntament de Castelló ha presentat una proposta de declaració institucional per a la seua aprovació en el ple d’aquest dijous.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes