Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV-PSOE de Castelló defén la retirada del monument franquista del Ribalta i mostra el seu suport al col·lectiu LGTBI davant els atacs del govern de PP i VOX

La Comissió Executiva Municipal del PSPV-PSOE de Castelló ha aprovat, en la seua primera reunió celebrada esta vesprada, dos resolucions en defensa de la retirada del monument franquista en forma de creu del Parc Ribalta i dels drets del col·lectiu LGTBI.

El nou secretari general, Rafa Simó, ha explicat que el Partit Socialista és “el partit que impulsa les polítiques d’esquerres que milloren la vida de la gent i el que amplia els drets i llibertats de tota la ciutadania cada vegada que governa”. “Farem una oposició constructiva però també volem ser clars: l’equip de govern de la dreta i la ultradreta a l’Ajuntament de Castelló ens trobarà davant cada vegada que vulga retallar estos drets que tant de treball ha costat aconseguir”. Simó ha lamentat que “haja tornat la caspa a l’ajuntament amb iniciatives retrògrades com l’infame atac a les sogres, amb un vídeo feixista titllant de “ramat de colorins” al col·lectiu LGTBI i amb una censura permanent”.

Davant esta situació, la primera executiva municipal ha aprovat una resolució de suport a la gestió que va fer l’anterior equip de govern progressista en retirar el monument franquista en forma de creu del Parc Ribalta, “una retirada que es va fer en compliment de les lleis estatals i autonòmiques de Memòria Democràtica”. En el text es mostra “el suport i la posada en valor del treball que realitzen els grups memorialistes i, en este cas en concret, la labor del Grup per a la Recerca de la Memoria Històrica de Castelló, així com el suport a totes les polítiques de memòria que condemnen la dictadura franquista”. Els socialistes també manifesten el seu rebuig a “les pretensions de la dreta respecte a la memòria, com la negació de la repressió franquista, la inacció o retrocés en polítiques de memòria o la seua pretensió d’equiparar bàndols de la guerra civil, impedint que les víctimes de la dictadura puguen recuperar el seu llegat i dignitat”.

Quant a la celebració d’una festa de l’Orgull per part de l’ajuntament de la capital sense tindre en compte als col·lectius LGTBI, des del PSPV han mostrat el seu “rebuig total a l’ús que fa el Partit Popular dels drets del col·lectiu LGTBI i de les seues manifestacions i reivindicacions, un ús merament polític i de rentada d’imatge, com ha sigut el cas de la celebració d’esta jornada de l’Orgull” així com “el rebuig i la condemna del missatge i el programa polític de VOX que pretén acabar amb la igualtat legal aconseguida per les persones LGTBI i materialitzada durant els diferents governs socialistes”. Finalment, la resolució arreplega el suport del PSPV a totes les organitzacions de defensa dels drets del col·lectiu LGTBI, a les seues accions i reivindicacions.

En la reunió, Simó ha posat l’accent en el missatge que ja va llançar el dissabte en l’assemblea que li va elegir com a secretari general: “el govern de la ultradreta i la dreta més ultra ens trobarà davant, perquè som el partit que ha construït l’estat de benestar, eixa justícia social que es volen carregar motoserra en mà, però el nostre principal objectiu és parlar dels temes que afecten la qualitat de vida de la gent: salut mental, vivenda, educació, sanitat, dependència, en resum, de la importància de tindre uns servicis públics de qualitat”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes