Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló culpa a Begoña Carrasco i el PP de posar en perill el Festival del Vent per situar les dates de l’esdeveniment en plena campanya electoral

El PSPV no recorrerà la petició de l’ajuntament perquè s’alce la paralització de l’esdeveniment turístic “perquè som conscients del treball que hi ha darrere del sector empresarial i els perjudicis econòmics que pot suposar la seua suspensió”, però exigeix al PP que “deixe de fer propaganda política”

Els socialistes recorden que la data de les eleccions europees es coneix des de fa més d’un any, per la qual cosa des de l’equip de govern de PP i Vox “sabien perfectament que l’1 i 2 de juny estava en plena campanya electoral i havien d’haver triat altres dates per a evitar aquest conflicte que només ha creat Begoña Carrasco”

El Partit Socialista, enfront del recurs presentat per l’Ajuntament de Castelló per la prohibició del Festival del Vent prevista per a l’1 i 2 de juny dictada per la Junta Electoral de Zona de Castelló, considera que “és responsabilitat de l’equip de govern municipal que presideix l’alcaldessa, Begoña Carrasco, com a organitzadora de l’esdeveniment al costat d’altres entitats, l’haver triat les citades dates del citat festival en plena campanya de les eleccions europees.

Malgrat que la publicació oficial dels comicis es va produir en el BOE del 9 d’abril, “totes les institucions són coneixedores des de maig de l’any passat de la convocatòria de les eleccions europees per al 9 de juny”. L’Ajuntament de Castelló, com a coorganitzador del Festival del Vent al costat de l’associació empresarial Adepla, “és el màxim responsable de decidir unes dates que suposen un seriós conflicte amb la campanya electoral i les seues possible utilització partidista, com ja han estat fent durant les últimes setmanes”.

De fet, en la denúncia socialista davant la Junta Electoral de Zona, se sol·licitava com a fi última el trasllat del Festival del Vent a altres dates per a evitar el seu ús polític per part del govern municipal. En ella es feia constar “la utilització partidista de l’esdeveniment per part del Partit Popular i de Vox, amb un acte el passat 8 de maig a la platja per a fer propaganda del festival del vent i lloes a la gestió del govern municipal per a desestacionalitzar el sector turístic”, tal com va aportar el PSPV en la documentació adjunta a la denúncia enfront de la Junta Electoral de Zona.

Des de l’associació Adepla s’ha informat ara de les conseqüències econòmiques que suposaria la suspensió de l’esdeveniment, en tindre ja en marxa les contractacions, els viatges i tots els serveis que requereix el certamen. En aquest sentit, “des del PSPV no dubtem a donar suport a aquestes consideracions, perquè assumim que qualsevol acció que busque dinamitzar el sector i desestacionalitzar-lo són positives per a la ciutat”.

En aquest sentit, “des del PSPV s’ha decidit no recórrer la petició de l’ajuntament d’alçar la prohibició de celebració del festival, recolzant en aquest sentit l’esforç empresarial per a posar-lo en marxa. Això no oculta que sí que sol·licitem que es reclame al govern municipal que no utilitzen l’esdeveniment com a arma propagandística”.

Costa entendre, com assenyala l’ajuntament en el seu recurs, la frase recollida en el punt tercer en referir-se al Festival del Vent: ‘Al mateix no acudiran membres de la Corporació en tal condició’. “És difícil veure que si l’alcaldessa, Begoña Carrasco, o la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, o qualsevol altre membre de l’equip de govern, decideixen assistir al festival de vent el facen sense tindre la consideració d’alcaldessa o regidora, per la qual cosa cal reclamar a l’ajuntament que eludisca qualsevol propaganda de les polítiques del govern municipal, tant en mitjans de comunicació com en xarxes socials.”

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes