Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

Sergio Toledo se salta les normes i ven assoliments davant el sector hostaler de Castelló malgrat comptar amb una prohibició de l’acte de la Junta Electoral de Zona

La portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, qualifica de “vergonyosa” l’actitud de l’alcaldessa, Begoña Carrasco, i el seu equip de govern, “que estan convertint l’ajuntament en el seu quiosquet ideològic i es mofen fins de la pròpia Junta Electoral”

La Junta Electoral de Zona de Castelló adverteix a Begoña Carrasco i li prohibeix realitzar qualsevol campanya de venda d’assoliments fins a la conclusió del període electoral

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha mantingut l’acte electoralista organitzat per l’Alcaldia de l’ajuntament ahir a la vesprada amb el sector hostaler de la capital de la Plana malgrat comptar amb una prohibició expressa de la Junta Electoral de Zona. La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, ha qualificat de “vergonyosa i fora de la llei” l’actitud de la màxima representant de l’ajuntament, “que es creu que la institució de tots els i les castellonenques és el seu quiosquet polític”.

Malgrat rebre “una ordre expressa en el matí d’ahir dijous, en la qual se li comminava a suspendre la reunió prevista amb el sector hostaler per a parlar de taxes, impostos i neteja viària, entre altres aspectes, “la nostra alcaldessa va riure en la cara dels representants de la Junta Electoral de Zona i va enviar al seu regidor d’Urbanisme, Sergio Toledo, a vendre assoliments de la seua gestió, quan la Llei orgànica del Règim Electoral General (LOREG) deixa ben clar que “des de la convocatòria de les eleccions -en aquest cas el 9 d’abril de 2024-, i fins a la celebració d’aquestes, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions a les realitzacions o els assoliments obtinguts”.

La prohibició de l’acte parteix d’una denúncia del PSPV-PSOE davant la Junta Electoral de Zona de Castelló per una convocatòria realitzada per l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, el passat 17 de maig. En un correu electrònic se citava a representants del sector de l’hostaleria a una reunió, el dijous 23 de maig a les 18.00 hores en la Cambra Agrària, “per a informar-los de tots els assoliments suposadament collits en aquest any de govern de PP i Vox i futures actuacions”, alguna cosa que, com a marca la Loreg, està expressament prohibit, recorda Puerta.

En la carta “podem veure com la senyora Carrasco fa contínues lloes a la seua gestió, com si anara ella la que ha inventat la programació cultural, lúdica, gastronòmica i festiva que es desenvolupa a la ciutat”. A això uneix “iniciatives com l’exempció del pagament de terrasses per a l’hostaleria, la suposada rebaixa de l’IBI, que no és més que un engany, o diferents plans de xoc de neteja i renaturalització de la ciutat”.

Carta de Begoña Carrasco a los hosteleros
Prohibición de la Junta Electoral

Aquesta carta i aquesta convocatòria, “clarament electoralistes i que van en contra de la Llei”, van ser motiu de denúncia per part del PSPV davant la Junta Electoral, “que en el matí d’ahir dijous va dictar una resolució clara”. D’una banda, “declarar que la carta a la qual es fa referència en la denúncia, i la convocatòria de la reunió amb el sector de l’hostaleria, suposa una campanya institucional sobre els seus assoliments”. I per un altre, “prohibir la celebració de de la reunió prevista per l’Ajuntament de Castelló”.

Prevenció a l’alcaldessa
Tot això, a més, ve acompanyat per una prevenció a l’alcaldessa, Begoña Carrasco, a qui es prohibeix realitzar qualsevol campanya de venda d’assoliments fins a la conclusió del període electoral. Per a la portaveu socialista, “aquesta realitat no és més que el reflex de tot el que ens està mostrant Carrasco i els seus amics de la ultradreta: que es creuen per damunt de la llei”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes