Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

L’informe de la Zona ORA sobre les infraccions de Cristian Ramírez no desmenteix que tinga 134 multes sense abonar des de gener de 2023 per aparcar malament en zona blava

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, assegura que l’escrit oficial signat pel responsable de la zona blava “recull que totes les denúncies que no han sigut anul·lades pel regidor del PP són remeses a l’Oficina de Recaptació de l’Ajuntament de Castelló, per la qual cosa continuarem insistint perquè s’aclarisca on estan totes eixes possibles sancions que no hauria saldat el regidor de Begoña Carrasco”

L’informe elaborat pel responsable del departament de sancions de la Zona Blava de Castelló, sobre les sancions imposades al vehicle del regidor del PP Cristian Ramírez, “ens genera més intranquil·litat si cap perquè en cap moment nega que tinga presumptament 134 multes sense pagar per aparcar de manera irregular en l’ORA”.

Així ho destaca la portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, després d’accedir a la documentació facilitada per l’equip de govern en les comissions d’estudi del consistori, “uns informes que havíem demanat ja fa un parell de mesos i que sens dubte deixen moltes preguntes que encara han de respondre tant Ramírez com la màxima responsable política de l’ajuntament: Begoña Carrasco.

L’informe estableix que el procediment ordinari de les multes que no han sigut anul·lades per l’usuari en període reglamentari -en aquest cas les del regidor del PP Cristian Ramírez- contempla que les denúncies “siguen remeses a l’Oficina de Recaptació de l’Ajuntament de Castelló”.

Per a la portaveu socialista, “de l’informe es dedueix perfectament que totes les sancions per infraccions en zona blava s’envien a Recaptació i, en veure que no es nega en cap moment la informació de la qual disposa el PSPV, en la qual es parla que Cristian Ramírez acumula presumptament 134 multes sense pagar des de gener de 2023 a gener de 2024, el que queda clar és que el senyor Ramírez i la senyora alcaldessa tenen encara molt per explicar”.

De manera paral·lela, “se’ns ha facilitat un altre informe, aquest subscrit per la Unitat Administrativa de Recaptació Executiva, en el qual se’ns assegura que a nom de Cristian Ramírez no figura pendent de pagament cap deute en període executiu, la qual cosa sens dubte deixa a la llum una pregunta clara: on estan les 134 multes que presumptament no va pagar el regidor de Mobilitat i que en cap moment ha negat l’informe de la Zona ORA?», assenyala Patricia Puerta.

Begoña Carrasco, còmplice
Per a la portaveu del Grup Municipal Socialista “des del Partit Popular estan fent tot el possible per tapar uns fets greus, com és que un regidor del seu equip de govern haja rebut presumptament ni més ni menys que 167 multes en un any, de les quals, pel que sembla, tindria ni més ni menys que 134 sense abonar”. Puerta, en aquest sentit, insisteix que, “per molt que li malgrat la senyora Begoña Carrasco, “ací hi ha molt encara per aclarir, perquè volem saber on estan totes eixes sancions que podria no haver abonat encara”. En data de hui, “la realitat és que tenim a un regidor, Cristian Ramírez, rient-se dels ciutadans i ciutadanes que sí que paguen les seues multes i a una alcaldessa, Begoña Carrasco, còmplice per mantindre-li en el càrrec malgrat ser protagonista d’aquest escàndol majúscul”.

Va ser el passat 31 de gener quan, en l’apartat de precs i preguntes del ple municipal, el regidor socialista Jorge Ribes va donar a conéixer que el regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez, portava mesos aparcant en zona blava sense pagar presumptament la taxa per estacionament. En concret, la documentació a la qual havia tingut accés el Partit Socialista apuntava a un total de 167 possibles sancions des de gener de 2023 a gener de 2024, de les quals presumptament només hauria abonat dins del termini i en la forma corresponent 33.

Després de no obtindre resposta, ni per part de Begoña Carrasco ni per Cristian Ramírez, ni tampoc pel portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales, eixe mateix dia el Partit Socialista, per registre oficial, va presentar una instància general per a sol·licitar informació respecte a les multes imposades al vehicle a nom del regidor de Mobilitat, des de l’1 de gener de 2023 al 30 de gener de 2024.

Després d’aquesta denúncia, el portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales, es va limitar a dir que Cristian Ramírez reconeixia oficialment 29 multes sense pagar, que va abonar eixa mateixa vesprada del 31 de gener per valor de més de 2.000 euros. Serien sancions acumulades en els anys 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023, de les quals almenys 9 corresponien ja al seu període com a regidor.


Dimissió o cessament
Per al Grup Municipal Socialista no queda més camí “que l’alcaldessa de Castelló complisca amb les seues obligacions i cessament immediatament al regidor de Mobilitat, Cristian Ramírez”. Patricia Puerta assenyala que, independentment de totes les explicacions que encara ha de donar Ramírez, i les dades que ha d’aportar, “només amb les 29 multes que ja ha reconegut públicament és motiu més que suficient per a la seua dimissió o per al cessament fulminant per part de l’alcaldessa de Castelló, que continua sent el seu còmplice en mantindre’l en el càrrec”. A més, “que tinga el desvergonyiment que comparar aquest modus operandi de no pagar la zona blava amb tirar burilles al sòl o no portar llum en la bicicleta és prendre-li el pèl als i les castellonenques”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes