Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

PSPV i Compromís justifiquen la retirada de la moció del 8M del ple pel blanqueig per part de Begoña Carrasco a Vox desvirtuant el contingut del debat

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, acusa l’alcaldessa de Castelló de “tindre d’adorn” la delegació de l’àrea d’Igualtat, “perquè contínuament s’està posant de perfil en tot el relacionat amb la igualtat i la violència masclista”
La portaveu adjunta de Compromís, Vera Bou, explica que l’esmena a la totalitat presentada pel PP “desvirtuava per complet el sentit de la nostra moció”, mentre que la de Vox “era un total despropòsit” “

Els grups municipals de PSPV-PSOE i Compromís per Castelló han justificat la retirada de la seua moció conjunta amb motiu del 8 de Març per el “menyspreu que realitza el Partit Popular a la lluita pels drets i la igualtat de les dones, presentant una esmena a la totalitat que deixava sense contingut la nostra moció i que, donada la majoria de la dreta i la ultradreta a l’ajuntament, anava a tirar avant amb l’habitual corró que imposa des de fa 8 mesos la seua alcaldessa, Begoña Carrasco.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, acusa l’alcaldessa de “tindre d’adorn la delegació de l’àrea d’Igualtat, perquè contínuament s’està posant de perfil amb tot el relacionat amb la dona i la violència masclista, primer per vetar de manera inacceptable des del PP una proposta de Declaració Institucional sobre el 8M, alguna cosa que mai havia passat, i després per voler eliminar de qualsevol contingut reivindicatiu la moció conjunta de PSPV i Compromís, la qual cosa per descomptat no anàvem a acceptar, d’aquí ve que al final haguérem de retirar-la de l’ordre del dia”.

Si l’esmena a la totalitat del PP “era inassumible”, més “impresentable” era la de Vox, “un autèntic insult per a les dones, mesclant el 8M amb el 25N i ocultant per complet la desigualtat que pateix la dona en tots els àmbits i la violència masclista”. Per a Puerta, “Carrasco queda retratada admetent en el seu govern a un grup polític de la qualitat moral de Vox”.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló, Vera Bou, explica per la seua part que “la deriva del Partit Popular, que per a garantir la pau interna normalitza els discursos negacionistes de la violència de gènere, ha provocat que retiràrem la moció amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona”. L’esmena a la totalitat presentada pel PP, “desvirtuava per complet el sentit de la nostra moció, mentre la de Vox era un total despropòsit”, lamenta.

Des de Compromís han recordat que és la regidora d’Igualtat l’encarregada de consensuar un text perquè l’ajuntament es posicione unànimement sobre un tema tan rellevant. I resulta que la responsable enguany és la pròpia alcaldessa, Begoña Carrasco, que no ha mogut un dit per a arribar a un acord”.

La portaveu adjunta de Compromís assegura que “no havia passat mai que el Partit Popular vetara una iniciativa pel dia de la dona, perquè sabien que no anàvem a acceptar el seu text, ja que era molt poc ambiciós i reivindicatiu”. “La societat castellonenca i especialment, les dones feministes, esperaven molt més de nosaltres”, ha recalcat.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes