Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV exigeix a Begoña Carrasco més presència policial en els districtes de Castelló davant l’onada de robatoris en habitatges i recorda la seua promesa d’impulsar una policia de barri

El Grup Municipal Socialista acusa l’alcaldessa i al regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ortolá, de “enganyar la ciutadania amb demagògia i promeses falses, perquè porten des de l’estiu passat anunciant més mitjans policials i l’única cosa que estem veient és més preocupació veïnal i més sensació d’inseguretat en nombrosos barris de la ciutat, com els últims robatoris en el Pau Lledó

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló ha exigit a l’alcaldessa, Begoña Carrasco, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ortolá, que “passen de les paraules buides als fets i reforcen la vigilància policial en els diferents districtes de la ciutat, perquè no passa un dia sense que vegem notícies sobre més robatoris i assalts a habitatges en el municipi”.

La regidora socialista Anunciació Lainez assenyala que “estem davant un govern municipal d’autobombo i xerrameca, amb una candidata del PP a l’alcaldia, Begoña Carrasco, que en campanya electoral no va fer més que fer demagògia sobre la seguretat ciutadana i, ara amb una alcaldessa del PP, la mateixa Begoña Carrasco, que es limita a fer-se fotos i a utilitzar les xarxes socials de la institució per al seu ús personal, però que abandona les vertaderes necessitats dels i les castellonenques”.

Durant els últims dies són constants les notícies sobre l’onada de robatoris en el PAU Lledó, amb assalts fins i tot amb els propietaris de l’habitatge en el seu interior, “però la inseguretat que viu la ciutat és més àmplia i s’estén a altres barris, com hem vingut denunciant davant l’ajuntament”, assenyala Lainez. Sobre aquest tema, es refereix l’edil socialista a les queixes veïnals per robatoris en tallers i en vehicles a l’entorn de la plaça Corona d’Aragó o el polígon de l’estadi Castalia, fa unes mesos, i els problemes de vandalisme, denunciats pels propis residents, en Perpetuo Socorro.

La regidora del PSPV-PSOE assenyala que “ja poden anar els senyors Ortolá i Toledo a fer-se fotos amb els veïns i veïnes de Lledó, però la realitat és que el projecte de posar en marxa una policia de barri per a reforçar la seguretat en els districtes és, en data de hui, inexistent”. Lainez recorda en aquest sentit la promesa de Carrasco, a l’abril de 2023 -a un mes de les eleccions municipals-, d’habilitar una reguarda de Policia Local en Perpetuo Socorro, “un altre engany a la ciutadania”. En eixe mateix acte de propaganda electoral l’ara alcaldessa “va incidir de nou en què la seua aposta era ‘una policia de barri amb més agents patrullant els carrers’, una altra aixecada de camisa de la senyor Carrasco”.

Més reunions en altres barris
A més, Anunciació Lainez reclama a Begoña Carrasco que “la mateixa agilitat que han tingut els seus regidors en anar a parlar amb els veïns i veïnes del PAU Lledó la tinga per a reunir-se amb la resta de barris, perquè la inseguretat ciutadana està en tots els districtes del municipi independentment del poder adquisitiu de les famílies”.

La preocupació per la seguretat ciutadana ja en l’últim informe fet públic de la Unitat de Reclamacions i Suggeriments (URYS) de l’Ajuntament de Castelló. La gran novetat era que, des de l’accés de PP i Vox al govern municipal, la ‘sensació d’inseguretat’ apareixia com una de les tres principals preocupacions de la ciutadania, a les quals se sumen la neteja viària i les molèsties ocasionades per sorolls.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes