Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

“Deixar de sancionar als conductors que accedeixen al centre sense autorització i multar a la resta de castellonenques per altres punts de la ciutat és una decisió arbitrària”

Patricia Puerta, portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló, acusa l’equip de govern de PP i Vox d’encoratjar que els cotxes entren en les zones restrigindes del centre de la ciutat, “la qual cosa provoca la presència de més cotxes, més contaminació i més perill per als vianants”

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, “està fent un ús propagandístic de l’apagada de les cambres de control d’accés al centre de la ciutat, perquè llança missatges populistes, eludeix la seua responsabilitat d’aplicar les ordenances municipals i fa els ulls grossos davant determinades infraccions, com és deixar entrar a cotxes sense autorització a la Zona de Baixa Emissions”.

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, no ha dubtat a qualificar de “manipuladors i irresponsables” als regidors de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, i Mobilitat, Cristian Ramírez, “en traure pit per haver deixat de sancionar als vehicles que accedeixen al centre de la ciutat sense l’autorització corresponent”. Per a Puerta, “que dos representants públics es vanaglorien d’eludir la seua responsabilitat d’aplicar la normativa i d’actuar contra els infractors, amb el beneplàcit de la seua cap Begoña Carrasco, és de vergonya”.

En aquest sentit, la portaveu socialista considera que els edils de PP i Vox “s’estan rient en la cara dels ciutadans i ciutadanes que sí que són multats en altres punts de la ciutat quan cometen infraccions, perquè sembla ser que ací hi ha veïns i veïnes de diferents categories”.

Per a Puerta, “que Ortolá i Ramírez diguen amb un somriure que, després d’apagar les càmeres de control, el seu nou sistema per a vigilar l’accés al centre passa per ‘un enfocament educatiu i de cooperació, brindant als conductors l’oportunitat de rectificar’, és de traca, perquè ací del que es tracta és de complir la legalitat, igual que en la resta de la ciutat”. Per eixe motiu, “ens preguntem per què no apliquen aquestes fórmules populistes de conscienciació en la resta del municipi”.

Aquesta apagada de les cambres, segons l’edil socialista, genera molts dubtes a nivell jurídic per la discrecionalitat que suposa el decidir sancionar o no als conductors i conductores que no compten amb els permisos pertinents per a creuar pel centre de la ciutat”.

Patricia Puerta recorda a més que estem parlant de la Zona de Baixes Emissions, desenvolupades per l’Acord de Fadrell amb fons europeus “no per capritx, sinó perquè hi ha directives europees que complir per a fer front al canvi climàtic”. “Actituds ara dels governs de la dreta i la ultradreta, capaces d’anar en contra d’Europa i de tornar a ficar cotxes en el centre és entrar en una perillosa espiral que pot fer-nos perdre milions d’euros dels fons europeus”, conclou la portaveu socialista.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes