Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

“L’acord per a impedir gasolineres en zones residencials demostra les mentides de PP i Vox perquè el Pla General mai va permetre l’anunciada en Rafalafena”

José Luis López, portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, lamenta la “nul·la capacitat de Begoña Carrasco d’arribar a acords conjunts en qüestions que beneficien als castellonencs, com a actuacions per a garantir un habitatge digne a tota la ciutadania”

El Grup Municipal Socialista ha donat hui el seu vot favorable a la declaració de la suspensió de la tramitació i l’atorgament de llicències per a estacions de servei en zones residencials, una proposta que en el rerefons “recull de manera clara que el PP ha mentit des del primer minut amb el projecte per a construir una gasolinera entre els carrers Pintor Carbó i la Vilavella, perquè mai el Pla General que va impulsar l’Acord de Fadrell li va obrir les portes a una estació de servei, per molt que el regidor d’Urbanisme, Sergio Toledo, manipulara la realitat”.

López, en el debat en el ple, ha recordat que el passat 29 de setembre es va publicar en el tauler d’edictes de l’Ajuntament de Castelló l’exposició pública d’una llicència ambiental per al barri Rafalafena, amb PP i Vox en el govern municipal, “i de seguida va eixir l’actual govern a tirar-nos les culpes de manera infame”.

Malgrat tot, des del grup socialista “aconseguim en un ple anterior que tirara avant una declaració institucional amb el suport de tots els grups, on es manifestava la voluntat de tots i totes en què no s’instal·lara aquesta gasolinera”. Un text que, a més, “recollia la nostra versió de la història, això és, la veritat tot el que havia ocorregut, sense manipulacions ni titulars inventats”.

Des del Grup Socialista sempre “s’ha mantingut sempre el mateix argument, que era deixar patent que el nou Pla General que es va impulsar des del PSPV no permetia la instal·lació d’aquestes estacions de servei dins del casc residencial de la ciutat”.

Així ha quedat manifestat, com ha destacat López, en els informes dels tècnics municipals que, acollint-se al Pla d’Ordenació Detallat aprovat a l’abril de 2022, “han pogut denegar eixa sol·licitud de llicència i rebutjar les al·legacions presentades per l’empresa interessada en l’estació de servei”.

Per a José Luis López, “la transparència i el compromís amb el benestar dels ciutadans han de ser els pilars fonamentals de qualsevol govern, per la qual cosa no volem ni gasolinera ni mentides, sinó solucions i respecte cap a la veritat”.

Sobre la proposta que s’ha debatut en el ple, avalada pel PSPV, per a suspendre llicències de noves gasolineres, José Luis López ha recalcat que “ja estava recollit en el planejament urbanístic”.

Habitatges dignes

Un altre dels debats del ple s’ha sustentat en la moció de Compromís perquè l’ajuntament garantisca i promocione l’accés a un habitatge digne, recolzada pel PSPV i rebutjada per PP i Vox.

López ha assumit que el treball en aquesta matèria des d’una administració pública “sempre és més lent del desitjat”, però hi ha passos que cal donar “que nosaltres hem demostrat durant els 8 anys de governs progressistes”. Ja es va veure en 2015, amb la creació d’una regidoria d’Habitatge, i també es va visibilitzar al desembre de de 2020, amb l’elaboració d’un Pla Estratègic d’Habitatge per a Castelló que, per primera vegada, feia un diagnòstic clar de la realitat de l’habitatge a la nostra ciutat i, especialment, de la seua necessària funció social.

Els objectius, tal com recalca López, “són clars i es poden resumir a promoure mesures que garantisquen en dret a accessos a un habitatge digne i adequat, tant per mitjà de l’habitatge de titularitat pública com per mesures de foment que faciliten la posada en el mercat d’habitatges suficients a preus assequibles”.

En aquest estudi, es recollia, com així contempla el Pla General que va aprovar l’Acord de Fadrell, 17 zones prioritàries, les denominades Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), considerades bàsiques per a actuar en la seua regeneració, especialment en temes d’habitatge. I unit a això està el Pla Barris que, impulsat per l’anterior govern progressista, ha sigut possible gràcies a la captació de 14 milions d’euros de fons europeus per a rehabilitar quasi 600 habitatges de cinc barris de la ciutat. “Els fets, com veuran, es demostren caminant, no vetant”.

La moció perquè l’ajuntament garantisca i promocione l’accés a un habitatge digne des de l’àmbit municipal és, segons l’edil socialista, “un objectiu que hauríem de compartir tots els grups polítics ací present”. El problema, no obstant això, “el tenim amb l’alcaldessa, Begoña Carrasco, perquè per a ella només valdre rendir-li homenatge al seu cap a València, Carlos Mazón, a qui prefereixen riure-li les gràcies que ser reivindicatius, com ens han demostrat en rebutjar recentment en un anterior ple la nostra proposta de declaració institucional per a reclamar-li inversions per a la nostra ciutat”.

L’últim exemple “el tenim també en la sessió plenària de hui, per a la qual havíem plantejat a tots els grups unitat per a exigir a la Generalitat Valenciana que reprenga els acords amb la Sareb i adquirisca els 500 habitatges previstes per a lloguer social”. PP i Vox, no obstant això, l’han vetada. En aquesta línia, José Luis López ha lamentat que siga impossible arribar a acords de gran importància social a l’Ajuntament de Castelló, recomanant a l’alcaldessa “que mire cap a la plaça de les Aules, on ahir tots els partits polítics de la Diputació es van unir per a reclamar inversions necessàries tant al Govern com a la Generalitat en qüestions sociosanitàries i educatives”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes