Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV presenta una trentena d’esmenes als comptes de Festes per a augmentar les ajudes a les gaiates i ens vinculats i reforçar l’autonomia del ‘món de la festa’ ”

Pilar Escuder, regidora del Grup Municipal Socialista, qualifica de “excessius” els 85.000 euros que s’han reservat PP i Vox per a despeses diverses i extraordinàries, “la qual cosa revela una falta de planificació i no repartir ja els diners entre els col·lectius festers, que és el que han venut de manera enganyosa des que governen”

Les esmenes socialistes sumen un total de 62.500 euros i busquen també augmentar el pressupostos destinat a les festes de Sant Pere del Grau.

El grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló ha presentat un total de 31 esmenes al pressupost aprovat pel Patronat Municipal de Festes, que sumen un total de 65.000 euros, “per a apostar per una vertadera autonomia dels ens festers, ampliar els diners que es dona a les gaiates, festes de carrer i grups perifèrics i reforçar el pressupost del centenari de la Coronació de de la Mare de Déu de Lledó”.

La regidora Pilar Escuder, representant del PSPV en el Patronat al costat de José Miguel Rebollo i Mónica Sanmiguel, ha explicat que els comptes econòmics que han dissenyat PP i Vox per a l’àrea de festes en 2024 “ens reflecteixen un nou engany de la dreta i la ultradreta a la ciutadania, perquè s’omplin la boca dient que reforçaran l’autonomia del sector, però veiem com unflen de manera desmesurada les partides d’altres despeses per a seguir amb el control dels diners”.

Per a Escuder és innecessari comptar amb 85.000 euros per a les partides ‘Despeses de programació extraordinari’ (70.000) i ‘Despeses diverses de Magdalena’ (15.000). “Entenem que ha d’haver-hi partides per a imprevistos, però considerem excessiu eixos diners, la qual cosa denota improvisació, falta de planificació i, sobretot, poca confiança en els col·lectius que mouen les festes a la nostra ciutat”.

En aquest sentit, la regidora socialista esmenta “el continu criteri de les senyores Begoña Carrasco i Noelia Selma que la festa l’han de gestionar els festers i festeres, i per això proposem que les paraules no es tornen a quedar en enganys a la ciutat i que, de veritat, els diners estiga en mans de les persones que treballen per les nostres festes”.

Així, d’una banda “proposem que d’eixes dues partides que sumisquen 85.000 euros per a despeses diverses s’augmente en 500 euros la subvencions a les gaiates, per la qual cosa passarien de 14.000 a 14.500 euros cadascuna de les 19 comissions de sector”. També es planteja pujar en 500 euros les ajudes als ens vinculats.

Respecte als actes per a commemorar la coronació de la patrona de la ciutat “no podem ni devem ser parcs i hem de donar, de veritat, la importància que es mereix, per això considerem que els 30.000 euros pressupostats per PP i Vox per a elaborar un programa d’actes adequat al que es mereix la Mare de Déu de Lledó han d’aconseguir els 45.000 euros”.

D’altra banda, “la repercussió social i la importància de les festes de Sant Pere del Grau “mereixen un augment del pressupost per a potenciar les seues activitats, “d’ací ve que es propose per part del Grup Municipal Socialista incrementar de 100.000 a 125.000 els diners reservats per a aquesta celebració”.

Grups perifèrics i ‘Festes de Carrer’
Altres propostes són augmentar en 4.000 euros les subvencions a les Festes de Carrer, passant així de 24.000 a 28.000 euros; l’increment de la subvenció als grups perifèrics, que pujaria de 35.000 a 40.000 euros, o reforçar els diners que es destina a les associacions de festes del Serrallo, Veïns del Saboner, Sant Agustí i Sant Marcos i Benadressa, passant de 1.000 a 1.500 euros cadascun.

L’última de les esmenes del Grup Municipal Socialista va a la reactivació del concurs de la Festa de la Rosa, elevant els 1.500 euros pressupostats pel Patronat Municipal de Festes fins als 2.500 euros.

En total, com explica Pilar Escuder, “presentem unes esmenes per un total de 62.500 euros per a, de veritat, donar més recursos econòmics als ens festers i no deixar en la discrecionalitat de Carrasco i Selma el destí final d’eixes elevades partides de despeses diverses i programació extraordinària que es reserven PP i Vox”, que es quedarien en conjunt amb 22.500 euros.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes