Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló presenta una Declaració Institucional per a frenar l’intent de PP i Vox de tornar a obrir les portes a les cases d’apostes al costat dels centres escolars

La proposta recull també que des de l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat s’activen campanyes de sensibilització i prevenció “que impedisquen la degradació dels nostres barris amb la proliferació d’unes cases d’apostes i jocs que només fomenten la ludopatia”

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló ha presentat una proposta de Declaració Institucional perquè tots els grups polítics s’unisquen enfront de la ludopatia i la degradació dels nostres barris que pot suposar la nova Llei del Joc del Partit Popular i Vox en la Generalitat Valenciana.

Des del PSPV, com destaca la portaveu socialista, Patricia Puerta, es proposa al ple de l’Ajuntament de Castelló que s’inste el Consell que torne a recuperar la distància de 850 metres entre un centre educatiu o de rehabilitació i una casa d’apostes, així com a reafirmar la distància mínima entre cases d’apostes de 500 metres. Al costat d’això, es reclama a la Generalitat que augmente la inversió en polítiques sanitàries de lluita contra la ludopatia.

D’altra banda, es planteja a l’Ajuntament de Castelló de la Plana que, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, “done suport a la lluita contra la ludopatia i la degradació dels nostres barris, impulsant per a això campanyes de sensibilització i prevenció, especialment en l’àmbit educatiu, que consciencien a les famílies, a la infància i a l’adolescència sobre els perills del joc”.

Des del PSPV es recorda que l’Ajuntament de Castelló, en sessió plenària celebrada el 29 de novembre de 2018, va aprovar per unanimitat una moció del grup Ciutadans per a frenar l’obertura de cases d’apostes en el municipi. Entre altres aspectes, es va adoptar l’acord de sol·licitar al consistori municipal que duguera a terme les modificacions previstes en tota normativa i planificació municipal, a fi de prohibir l’obertura de cases d’apostes i joc en les proximitats de centres escolars, instituts, centres juvenils i edificis públics amb alt trànsit de menors d’edat.

A més, en el mateix ple també es va donar el vistiplau a una Declaració Institucional, presentada pel Partit Popular, sobre la protecció dels menors d’edat en relació amb el joc i cases d’apostes ‘en línia’. Aquesta proposta, ratificada per tots els grups polítics, incloïa, igual que la moció anterior, instar l’Ajuntament de Castelló a dur a terme les accions oportunes per a impedir noves cases d’apostes i joc en les proximitats de centres escolars, instituts, centres juvenils i edificis públics amb alt trànsit de menors d’edat.

L’any 2020 el govern progressista de la Comunitat Valenciana va aprovar una llei pionera a Espanya per a combatre la ludopatia i acabar amb la degradació dels nostres barris. “Des del ‘boom’ de les cases d’apostes l’any 2014 hem vist com es tanquen comerços tradicionals i s’instal·len cases d’apostes, augmentant la degradació dels barris i els problemes de ludopatia entre la joventut a causa del fàcil accés a aquests salons de jocs i escurabutxaques”, destaca Patricia Puerta.

Per tot això, el Grup Socialista va presentar i va aprovar en Les Corts Valencianes “una llei valenta” que atallava aquests problemes, una llei que prohibia la instal·lació de cases d’apostes, salons de joc i màquines escurabutxaques o d’apostes a menys de 850 metres d’un centre educatiu o un centre de rehabilitació. Aquesta distància, d’acord amb lleis d’altres països d’Europa, “permetia allunyar de la porta dels col·legis dels nostres fills i filles la problemàtica de la ludopatia”.


A més, per a acabar amb la proliferació de cases d’apostes en els barris, es va limitar a una distància mínima de 500 metres entre cases d’apostes, igual que passa amb tants altres sectors. I, perquè no hi haguera cap problemàtica amb les demandes, la llei aplicava tots aquests criteris a les noves llicències perquè mai s’ha tancat una casa d’apostes amb llicència en vigor.

“Desgraciadament, fa unes setmanes, el govern del PP i VOX ha decidit revertir aquests avanços sense haver parlat ni amb les associacions que lluiten contra la ludopatia ni amb altres grups polítics per a intentar arribar a algun acord”, ressalta la portaveu socialista, qui subratlla que les esmenes presentades per PP i Vox per a modificar la Llei del Joc eliminen la distància de 850 metres entre un centre educatiu o de rehabilitació i una casa d’apostes i acaben amb la distància mínima de 500 metres entre elles”.

Amb aquesta normativa, “a la porta del col·legi dels nostres fills i filles es podran instal·lar cases d’apostes sense cap mena de traves”, explica Patricia Puerta, qui assevera que “la política consisteix a millorar la vida de la gent, i sincerament és impossible que algú aconseguisca explicar-nos en quina millora la vida de la ciutadania permetre que se situe una casa d’apostes a les portes dels col·legis o en quins salen guanyant els nostres barris si es tanquen els nostres comerços i s’instal·len desenes de cases d’apostes”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes