Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV de Castelló presenta una Declaració Institucional per a exigir al Consell que reprenga els acords amb la Sareb i adquirisca els 500 habitatges previstes per a lloguer social

El govern del Botànic va acordar al febrer l’adquisició d’uns pisos per a ús social que ara ha paralitzat el govern autonòmic que comparteixen PP i Vox

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Castelló ha presentat una proposta de Declaració Institucional per a instar a la Generalitat Valenciana a reprendre els acords amb la Societat Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) i adquirir els 500 habitatges previstes per a lloguer social en la Comunitat Valenciana, així com a estudiar noves mesures que afavorisquen un augment del parc d’habitatges socials.

L’escrit, que serà debatut el dilluns en Junta de Portaveus per a la seua inclusió en el ple del dijous 21 de desembre, fa referència a la intenció de l’actual executiu valencià de paralitzar una operació tancada fa deu mesos pel govern autonòmic del Botànic, iniciativa que “anava a permetre augmentar de manera notable el parc d’habitatges socials de la Comunitat Valenciana”, tal com assenyala la portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta.

Va ser al febrer de 2023 quan la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) van anunciar un acord per a la transmissió d’un important nombre d’habitatges, entorn de 500, per a destinar-les a lloguer social. L’operació impulsada des del Botànic donava resposta a una gran demanda social de la Comunitat Valenciana, reflectida en el suport d’importants sectors de la societat civil, així com de la patronal i dels sindicats més representatius en el marc del diàleg social.

Aquest principi d’acord situava a la Valenciana com la primera comunitat autònoma que anava a ampliar de manera significativa el parc públic d’habitatge amb actius de Sareb, reflectint en aquest sentit com a gran prioritat de la Generalitat l’ampliació del parc públic d’habitatges.

Durant la legislatura de 2019 a 2023 la Generalitat Valenciana va adquirir 1.262 habitatges en 98 municipis del territori valencià, amb una inversió de 76.087.170 euros. A elles s’anaven a unir aquests 500 habitatges de la Sareb, la qual cosa obria les portes a continuar consolidant el parc públic d’habitatges.

La proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques de maig van suposar un alentiment de l’operació que ara, cinc mesos després del canvi de govern en la Generalitat Valenciana, ha quedat en punt mort ja que, com recullen els mitjans de comunicació, l’actual executiu autonòmic ha paralitzat aquesta compra de 500 habitatges a la Sareb per a lloguer social.

Un estudi elaborat aquest passat mes de setembre des de l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló recull dades actualitzades del cens d’habitatges socials, que arriba a les 240. d’elles, 50 de són al carrer Obispo Salines; 20 als carrers Huesca i Martínez de Tena; 6 habitatges el Grau de Castelló; 12 en el barri de Perpetuo Socorro i 52 disperses en diferents zones del municipi. Malgrat això, “l’augment dels preus de lloguer i les necessitats econòmiques de nombroses famílies fan necessari continuar apostant per polítiques clares i decidides que permeten augmentar el parc d’habitatges socials”, recalca Patricia Puerta, que espera el suport de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Castelló a la proposta.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes