Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV estudia portar davant la Fiscalia l’acte de lliurament d’habitatges socials de Begoña Carrasco en incomplir la Llei de Publicitat Institucional i posar en risc a famílies vulnerables

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, qualifica de “irresponsable” a l’alcaldessa de Castelló per “aprofitar-se” de la situació de les persones amb necessitat d’habitatge “per a fer-se la foto i fer-la pública tant en els mitjans de comunicació com en les xarxes socials i web de l’ajuntament”

La Llei de Publicitat Institucional de la Comunitat Valenciana recull en el seu article 3 de manera clara que “es prohibeixen els actes públics de lliurament de claus de béns immobles o similars, per part de persones amb càrrecs electes o amb alts càrrecs del govern”. Aquests lliuraments “seran realitzats, en tot cas, pel personal funcionari competent i sense fer d’eixe lliurament una escenificació pública”

El Grup Municipal Socialista estudia traslladar davant Fiscalia l’acte celebrat la setmana passada per l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, per a donar a conéixer el lliurament de claus d’habitatges socials a deu famílies en risc d’exclusió de la ciutat, “una actitud irresponsable per la seua part en utilitzar la imatge de les famílies per a fer-se la foto i, a més, per incomplir la Llei de Publicitat Institucional de la Comunitat Valenciana”.

Patricia Puerta, portaveu socialista, acusa de “absoluta falta d’ètica” a Begoña Carrasco, “que ja ens ha demostrat en aquests quasi sis mesos en el càrrec la seua aposta per la foto i la demagògia, encara que això supose atemptar a vegades contra la intimitat de les persones i infringir la llei”.

Carrasco, tal com es recull en el comunicat enviat per Alcaldia dissabte passat 9 de desembre als mitjans de comunicació, apareix en una fotografia al costat dels regidors d’Habitatge, Sergio Toledo; Benestar Social, Maica Hurtado, i Família, Alberto Vidal, en el saló de plens de l’ajuntament, imatge en la qual es pot apreciar també a les famílies a les quals s’ha fet lliurament d’un dels deu pisos socials adquirits per l’ajuntament.

En la nota, l’alcaldessa “aprofita de nou per a fer política i qualificacions absolutament menyspreables, sent capaç d’acusar els anteriors governs municipals, amb el PSPV al capdavant, de no haver fet res en els últims huit anys, quan precisament aquests 10 pisos dels quals ara trau pit van ser gestionats per l’anterior corporació”.

Per a Patricia Puerta, “és inadmissible veure com, malgrat que l’empresa que va habilitar els deu habitatges socials ja va entregar a l’ajuntament les claus el mes de juliol passat, “ha esperat a les festes nadalenques per a utilitzar públicament la imatge de les famílies”. Per a mostra, la frase final del comunicat enviat pel govern municipal del PP i Vox, on agraeix l’esforç dels tècnics municipals ‘perquè aquestes 10 famílies puguen passar el Nadal a la seua casa i amb els seus’. “És de vergonya”, subratlla Puerta.

En qualsevol cas, la portaveu socialista explica que “el pitjor no és que Carrasco faça demagògia i partidisme en els seus comunicats com a alcaldessa, perquè ja ens té acostumats, sinó que damunt se salte la llei, exposant públicament a famílies vulnerables”.

En aquest sentit, recorda la Llei de Publicitat Institucional de la Comunitat Valenciana, que en el seu article 3 recull de manera clara que “es prohibeixen els actes públics de lliurament de claus de béns immobles o similars, per part de persones amb càrrecs electes o amb alts càrrecs del govern”. Aquests lliuraments, segons contínua el text de la llei, “seran realitzades, en tot cas, pel personal funcionari competent i sense fer d’eixe lliurament una escenificació pública”. Enfront d’això “ja hem vist el que li interessa a Carrasco, Toledo, Hurtado i Vidal complir la llei, res en absolut si això els impedeix fer-se una foto”, conclou Patricia Puerta.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes