Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV presentarà una Declaració Institucional perquè tots els grups polítics de l’Ajuntament de Castelló condemnen els “violents atacs” a les seus socialistes

La proposta insta a totes les formacions amb representació en el consistori local a què condemnen les accions vandàliques que es produeixen contra les seus dels partits polítics, concentrades aquests dies en incidents per tot el país enfront de les respectives Casas del Poble del PSOE

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló presentarà, per a la seua aprovació en el pròxim ple municipal, una proposta de Declaració Institucional “perquè tots els grups polítics ens unim i condemnem els violents atacs que s’estan produint aquests dies en diferents seus del PSOE de tot el país”.

Patricia Puerta, portaveu socialista, insisteix que “ací no es tracta de sigles, sinó del necessari respecte que ha d’haver-hi cap als representants polítics d’aquest país i, en definitiva, cap a la democràcia, que és la que està en joc veient el caire que estan prenent algunes concentracions”. Per això, considera que “ningú que diga respectar el joc democràtic hauria de secundar el que estem veient aquests dies, per la qual cosa confiem que tots els grups amb representació a l’Ajuntament ratifiquen aquesta Declaració Institucional, com s’ha fet en altres ocasions”.

En la proposta es recull que, durant els últims dies, s’han produït nombrosos incidents i atacs a diferents seus del Partit Socialista a nivell nacional, que han tingut una especial incidència en la seu central del carrer Ferraz de Madrid. Aquestes concentracions han acabat amb pintades, insults i actuacions “violentes”, com han assenyalat fonts oficials de la Policia Nacional.

En aquestes accions s’han arribat a llançar botelles de cristall, barres de metall i altres objectes tant a les seus com, en el cas de Madrid, als propis agents que han de vetlar per la seguretat de tota la ciutadania.

A més, representants socialistes en les institucions públiques estan sent objecte d’atacs i greus insults en les xarxes socials, arribant a vegades a les amenaces personals, accions que han de comportar la condemna enèrgica de qualsevol demòcrata.

La violència contra organitzacions polítiques i els actes vandàlics contra elements de l’espai públic, tal com afig Patricia Puerta, depassen els límits de la crítica legítima i es converteixen en atacs a les institucions, als governs i als representants polítics. A més, en la Declaració Institucional s’incideix en què “en una democràcia el principal pilar és el respecte als grups polítics i a les negociacions que es puguen realitzar dins del marc de la Constitució”.

Per tot això, la proposta del Grup Municipal Socialista al Ple de la Corporació és que s’acorde la “condemna a tota mena d’actes vandàlics, insultants o amenaçadors dirigida a qualsevol partit polític amb representació institucional obtinguda democràticament”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes