Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El PSPV presenta una moció al ple que insta a Begoña Carrasco a realitzar les gestions adequades per a paralitzar l’obertura d’una gasolinera en el barri Rafalafena de Castelló

El Grup Municipal Socialista recorda que el nou Pla General, en incorporar l’aplicació de la LOTUP, va obligar a canviar de nomenclatura les parcel·les denominades com a ‘sòl dotacional privat’ a ‘sòl d’ús terciari’, com és el cas de la del carrer la Vilavella, 17, “la qual cosa en cap moment ha suposat cap canvi dels usos”.

La moció, que es debatrà en sessió plenària el dijous 26 d’octubre, recorda que la petició de llicència ambiental es va presentar el passat 17 de juliol, amb el PP i Vox al capdavant de l’ajuntament.

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Castelló ha registrat una moció, per al seu debat en el ple ordinari d’octubre, en la qual reclama a l’alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, que faça els passos necessaris per a frenar l’obertura d’una gasolinera en el barri Rafalafena.

La moció, com recull en les seues propostes d’acord, planteja en aquest sentit exigir a l’actual equip de govern “que realitze les gestions oportunes per a impedir la instal·lació de la gasolinera prevista en la parcel·la del carrer la Vilavella, 17”. Així mateix, se sol·licita “l’ampliació del termini d’al·legacions per a facilitar que qualsevol persona física o jurídica, afectada per la instal·lació d’aquesta estació de servei, puga plantejar les seues observacions”.

El nou Pla General aprovat al novembre de 2022, en incorporar com així era obligat l’aplicació de la LOTUP, va obligar al canvi de nomenclatura de determinades parcel·les de la ciutat. Este és el cas de la localitzada al carrer la Vilavella, 17, que va passar de ser denominada com a ‘sòl dotacional privat’ a ‘sòl d’ús terciari’, “la qual cosa en cap moment va suposar cap canvi dels usos que pot acollir, usos que estan marcats fins i tot des de l’aprovació del Pla Parcial de Rafalafena abans de la dècada dels 80”, recorda Patricia Puerta, portaveu del Grup Municipal Socialista.

Durant aquestes últimes setmanes, com recorda Puerta, “hem conegut la intenció d’un empresari d’instal·lar en la citada parcel·la una estació gasolinera, una actuació per a la qual va sol·licitar a l’Ajuntament de Castelló, amb data 17 de juliol, llicència ambiental per a la seua instal·lació”. Aquesta iniciativa, com destaca la portaveu socialista, “ha generat preocupació en el veïnat, per considerar que podria habilitar-se una estació de servei prop d’una àmplia zona residencial en la qual, entre altres dotacions, existeixen parcs, col·legis i àrees esportives”.

En este sentit, des del Grup Municipal Socialista es vol deixar clar que amb el nou Pla General no es van canviar en absolut els paràmetres de la parcel·la. “PP i Vox no fan més que intoxicar a la ciutadania i escórrer la seua responsabilitat malgrat que la llicència es va presentar aquest mes de juliol, amb la dreta i la ultradreta al capdavant d’aquest ajuntament”, assenyala l’edil socialista.

Patricia Puerta destaca a més que va ser amb data 29 de setembre de 2023 quan es va exposar en el Tauler d’Anuncis de l’Ajuntament de Castelló el sotmetiment a exposició pública, durant el termini de 20 dies, perquè qualsevol interessat puga plantejar al·legacions a la concessió de la llicència ambiental, “per la qual cosa ens resulta lamentable que PP i Vox l’única cosa que hagen fet és mentir i confondre a la ciutadania per a llançar culpes sense fonament a l’anterior govern de l’Acord de Fadrell”.

Malgrat tot, la portaveu socialista defensa la proposta de resolució de la moció socialista “perquè creiem que és el moment d’anar de bracet i que l’ajuntament dels passos necessaris per a evitar la construcció d’eixa gasolinera, donat el rebuig social i veïnal que ha suscitat aquesta iniciativa”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes