Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

Begoña Carrasco farà passar per caixa a la ciutadania en convertir de pagament els aparcaments dissuasius gratuïts recollits pel PSPV en el Pla General

El portaveu adjunt del grup municipal socialista, José Luis López, adverteix als i les castellonenques que el govern de la dreta i la ultradreta “ha anunciat uns canvis en la Zona de Baixes Emissions que, al marge de posar en risc els fons europeus, obri les portes a la presència de més cotxes en el centre, a pagar per aparcar i a fer marxa enrere a les polítiques de sostenibilitat.

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, “farà passar per caixa a la ciutadania en convertir en aparcament de pagament els estacionaments dissuasius gratuïts defensats i recollits pel PSPV en el Pla General de la ciutat”. El portaveu adjunt del grup municipal socialista, José Luis López, adverteix als veïns i veïnes “que estiguen alerta, perquè el govern de la dreta i ultradreta és un professional de la demagògia i de disfressar propostes que l’única cosa que busquen és recaptar a costa de les butxaques dels i les castellonenques”.

L’aposta de Carrasco pels aparcaments de pagament apareix recollida en la seua compareixença la setmana passada “amb els seus amics de Vox”, on anunciava canvis en la Zona de Baixes Emissions impulsada pe l’Acord de Fadrell “que posa sens dubte en risc els fons europeus aconseguits per l’anterior corporació per a impulsar projectes de mobilitat i per a complir amb les premisses europees”.

Dins d’aquests canvis, tal com recull el comunicat oficial de l’ajuntament, apareix l’anunci de ‘per a facilitar la mobilitat al centre de la ciutat es crearan pàrquings dissuasius on aparcar a un preu simbòlic’. Sobre aquest tema, José Luis López considera que “estem davant una mesura absolutament rebutjable, a més de veure com tracten a la ciutadania amb una absoluta falta de respecte al parlar de ‘preu simbòlic’ i no tindre la valentia de dir, senzillament, que per a aparcar hauran de pagar”.

El portaveu adjunt del grup municipal socialista recorda que el Pla General dissenyat pels partits de l’Acord de Fadrell ja contemplava els aparcaments dissuasius com un dels elements clau per a reduir la presència de vehicles a la ciutat. “Ara ens trobem que els faran de pagament i, damunt, tornen a prioritzar l’ús del cotxe enfront del vianant i enfront del transport sostenible en plantejar-se eliminar les restriccions de l’ús del vehicle privat en la la Zona de Baixes Emissions”, explica López.

Segons el parer del portaveu adjunt del PSPV, que la senyora Carrasco “diga públicament que no vol restringir al trànsit una zona de 745.000 metres quadrats és demolidor”. En aquesta línia, recalca que, des de la seua investidura, l’alcaldessa “està enganyant i venent a la ciutadania fum, i mai més ben dit, a més d’anunciar a so de bombo i platerets que apagaria les cambres del centre per a eliminar les multes, alguna cosa que tres mesos després segueix sense fer”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes