Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

Els ministeris de Transició Ecològica i de Transports i Mobilitat premien el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista en l’avinguda Lledó de Castelló impulsat per Amparo Marco en l’Acord de Fadrell

La portaveu del grup municipal socialista, Patricia Puerta, “enalteix el reconeixement a nivell estatal d’una actuació liderada pel PSPV aquests últims anys, amb un pressupost de 3,3 milions i el cofinançament dels fons europeus destinats a apostar per la mobilitat sostenible

La regidora socialista assevera que aquest guardó, entre els prop de 200 projectes de transformació sostenible en marxa a Espanya, “és una galtada a la demagògia i la manipulació de la senyora Begoña Carrasco, del PP i dels seus amics de la ultradreta, negacionistes del canvi climàtic”

El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Castelló ha enaltit la decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de premiar el projecte de millora de mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó de Castelló, “un reconeixement que dona més força si cap a l’aposta que va fer el govern de progrés d’aquesta ciutat, liderat per Amparo Marco, per situar a la ciutat entre els referents de la mobilitat i la sostenibilitat”.

Patricia Puerta portaveu del grup municipal socialista, subratlla a més que aquest guardó “suposa una galtada a la demagògia habitual de Begoña Carrasco, líder d’un govern de la dreta i ultradreta negacionistes del canvi climàtic i sempre en contra de projectes destinats a millorar la mobilitat de la ciutat i el respecte al medi ambient”.

Amb aquest premi Begoña Carrasco, una vegada més, “queda en evidència”. Així, “si mirem l’hemeroteca veiem com la líder del PP deia que l’avinguda Lledó ‘ni és més verda, ni més accessible ni redueix el CO₂ ni millora la qualitat de vida’, apuntant a més que ‘era absolutament innecessària, un malbaratament de diners que en res millorarà la qualitat de vida dels castellonencs respecte al que ja hi havia’. El temps “i el reconeixement a nivell nacional del projecte l’han deixada on correspon: en el ridícul”, afirma Puerta.

El premi s’ha donat a conéixer hui a Madrid en el transcurs de la jornada “Zones de Baixes Emissions a Espanya”, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM). L’esdeveniment, que ha comptat amb la presència del secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i del sotssecretari de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Jesús Manuel Gómez, ha inclòs una taula redona sobre el diagnòstic de Baixes Emissions d’Espanya i el lliurament dels Premis Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2023.

Aquests guardons estan dividits en dues categories, una reservada a ajuntaments i una altra a empreses i institucions. Dins de l’apartat d’ajuntaments hi havia dos subapartats: el d’ajuntaments de menys de 100.000 habitants i el de més de 100.000. En aquest segon és on s’ha decidit donar un premi a l’Ajuntament de Castelló de la plana pel seu projecte “Millora de la mobilitat per als vianants i ciclista en l’avinguda Lledó”, reconeixement que comparteix ex aequo amb el nou sistema públic de lloguer de bicicletes de l’Ajuntament de Valladolid”.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern que lidera Pedro Sánchez ha suposat la concessió de 1.500 milions d’euros en ajudes per a 196 municipis d’Espanya. Amb aquest marc de fons, “és una enorme satisfacció comprovar que el projecte de Castelló en l’avinguda Lledó és un exemple a seguir a nivell nacional i, per això, hauria de suposar un enrogiment absolut per al Partit Popular, que l’ha convertit en arma llancívola per a enfrontar als i les castellonenques”.

El projecte de millora per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó ha transformat el vial en un gran eix per als vianants, ciclista i sostenible de 1,5 quilòmetres des de la basílica de la Mare de Déu del Lledó fins a la plaça María Agustina, la qual cosa ha suposat a més una reducció d’emissions de CO₂ i la integració total del parc de Rafalafena en l’entorn en eliminar el seu clos.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes