Skip to content
Castellano

Valencià

Segueix-nos!

El pacte PP-Vox a l’Ajuntament de Castelló s’apropia de projectes culturals de l’Acord del Fadrell i planteja ‘recuperar’ dotacions com el Teatre Principal que no són competència municipal

La regidora socialista Pilar Escuder destaca que “estarem vigilants perquè el ‘pacte de la vergonya’ signat per la senyora Carrasco “no ens intente colar de nou un monument de nostàlgia franquista com la creu eliminada del parc Ribalta, ocult en el punt que parla de ‘situar en un lloc rellevant de la ciutat una escultura o monument que mantinga el record a les víctimes de la violència”

El ‘pacte de la vergonya’ amb el qual l’alcaldessa del PP, Begoña Carrasco, ha ficat a la ultradreta a l’Ajuntament de Castelló deixa l’apartat de la Cultura “amb projectes ja impulsats pels partits de l’Acord del Fadrell i promeses sobre la recuperació d’infraestructures culturals la gestió de les quals depenen de la Generalitat Valenciana, com és el Teatre Principal”.

Així ho assenyala la regidora socialista Pilar Escuder, per a qui l’acord de govern de PP i Vox “obri un període d’incertesa en una ciutat on la cultura ha sigut un dels grans emblemes dels governs de progrés, present en tots els racons de la ciutat i oberta a la pluralitat i diversitat”.

Per a Escuder, “sorprén que el primer punt de l’apartat de Cultura parle directament de ‘recuperació de les infraestructures culturals, especialment del Teatre Principal, per a oferir una programació d’alt nivell’”. Sobre aquest tema, “la senyora alcaldessa hauria d’explicar-nos aquesta apropiació de competències perquè, en data de hui, el Teatre Principal depén de la Generalitat Valenciana”.

Sobre la ‘ubicació en lloc rellevant de la ciutat d’una escultura o monument que honre la memòria i mantinga el record a les víctimes de la violència’, la regidora del grup municipal socialista tem que “estiguem davant un intent dels partits de la dreta i la ultradreta de colar-nos algun elements de nostàlgia franquista”. Els veïns i veïnes de Castelló “crec que poden veure un abans i un després al parc Ribalta, on un jardí per a gaudi de la ciutadania ha substituït la creu franquista que tant agrada a PP i Vox”, afig Escuder.

Pel que respecta a uns altres dels punts recollits en aquest pacte, es fa al·lusió a la reforma total i integral de la biblioteca municipal de la calla Major, així com a la construcció de la Ciutat de la Música amb els conservatoris de música i dansa, “actuacions que ja estaven orientades per l’Acord del Fadrell, per la qual cosa ens alegrem que els mantinguen”.

Finalment, respecte a que ‘les subvencions, ajudes i contractacions es desenvoluparan amb criteris legals, objectius i plurals, Pilar Escuder ironitza assenyalant que “faltaria més que no foren legals”.

Comparteix aquesta notícia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visita'ns en les nostres xarxes