Saltar al contenido

Castellano

Valencià

¡Síguenos!

Marco defensa els avanços en igualtat i ocupació impulsats per les polítiques socialistes

La candidata a la reelecció comparteix experiències per a eliminar la bretxa de gènere amb la vicelehendakari Mendia i la diputada Ros

L’alcaldessa de Castelló i candidata a la reelecció, Amparo Marco, ha participat hui en la trobada ‘Dones i Ocupació. Avançant cap a l’eliminació de la bretxa de gènere’, juntament amb la vicelehendakari del Govern Basc i consellera d’Ocupació, Idoia Mendia, i la diputada en el Congrés i Secretària Contra la Violència de Gènere del PSPV-PSOE, Susana Ros.

Una cita en la qual han abordat les mesures que s’impulsen des de les administracions liderades per governs socialistes per a fomentar l’ocupació i lluitar contra la bretxa de gènere, així com els reptes de futur. Marco ha posat en valor “la contractació indefinida a Castelló, que ha passat del 9% en 2015 al 58% actual gràcies a la reforma laboral del PSOE, per la qual cosa no sols es crea ocupació, sinó ocupació de qualitat”. A més, la candidata ha defensat els avanços en igualtat i les accions que s’han impulsat des del govern municipal en els últims huit anys, com “el permís menstrual i la contractació amb perspectiva de gènere, que estan contribuint a reduir la bretxa de gènere i a millorar l’ocupabilitat laboral de les dones”.

Amb les polítiques d’ocupació municipals, a més, Castelló ha generat 4.248 llocs de treball i va tancar l’any 2022 amb la desocupació més baixa dels últims 13 anys. Així mateix, Castelló té 1.200 empreses més que en 2015 gràcies a un Pla Estratègic d’Ocupació. També cal destacar que les afiliacions van aconseguir al febrer les 96.835 persones, sent la xifra més elevada des de febrer de 2009. Són també 20.734 afiliacions més que en 2015. En aquesta línia, Marco ha posat l’accent en el Pacte Local per l’Ocupació, “que ens trobem en 2015 sense dotació pressupostària i que hem impulsat durant aquests huit anys per a ajudar a millorar l’ocupabilitat de les persones, a través de la taula de diàleg amb sindicats i empreses i els itineraris que afavoreixen la inserció laboral”.

Per part seua, la vicelehendakari del Govern Basc i consellera d’Ocupació ha compartit detalls del projecte de llei basca d’ocupació, que s’ha aprovat recentment, com els plans d’ocupació personalitzada que fomenten l’èxit de la inserció laboral i ha ressaltat “la importància de l’ocupació i de la participació plena de les dones en la vida econòmica, social i política”. Mendia també ha apuntat que “en la pràctica les dones acabem tenint una triple jornada, per això és tan important la conciliació i la corresponsabilitat” i ha destacat que “no cal tindre por d’assajar noves polítiques que ens permeten aconseguir millors resultats, com la jornada de 32 hores o el teletreball”. “El Govern de Pedro Sánchez és un govern valent i decidit que ens ajuda a reorientar les polítiques i a generar noves oportunitats per a les dones», ha assegurat la vicelehendakari del Govern Basc.

La diputada i Secretària Contra la Violència de Gènere del PSPV-PSOE, per part seua, ha incidit en la importància de “l’economia de les cures, l’economia feminista, la corresponsabilitat i la transversalitat de gènere en totes les lleis”. En aquest sentit, ha enumerat els avanços en igualtat que han introduït lleis com la de Paritat, la de Ciència, amb l’eliminació dels biaixos de gènere en la selecció, o la de l’Esport, que obliga al fet que les lligues professionals i les federacions hagen de tindre plans específics de conciliació i corresponsabilitat en la maternitat i la lactància. També en la Política Agrària Comuna amb ajudes per a dones joves o les ajudes fiscals a dones amb discapacitat. Ros ha ressaltat així les polítiques socialistes per a avançar en l’eliminació de la bretxa de gènere. “La pregunta no és perquè votar al PSOE, sinó per qui. I la resposta és: per les dones”, ha assegurat.

Castelló, 13 de maig de 2023

Marco defiende los avances en igualdad y empleo impulsados por las políticas socialistas

La candidata a la reelección comparte experiencias para eliminar la brecha de género con la vicelehendakari Mendia y la diputada Ros

La alcaldesa de Castelló y candidata a la reelección, Amparo Marco, ha participado hoy en el encuentro ‘Mujeres y Empleo. Avanzando hacia la eliminación de la brecha de género’, junto con la vicelehendakari del Gobierno Vasco y consejera de Empleo, Idoia Mendia, y la diputada en el Congreso y Secretaria Contra la Violencia de Género del PSPV-PSOE, Susana Ros.

Una cita en la que han abordado las medidas que se impulsan desde las administraciones lideradas por gobiernos socialistas para fomentar el empleo y luchar contra la brecha de género, así como los retos de futuro. Marco ha puesto en valor “la contratación indefinida en Castelló, que ha pasado del 9% en 2015 al 58% actual gracias a la reforma laboral del PSOE, por lo que no solo se crea empleo, sino empleo de calidad”. Además, la candidata ha defendido los avances en igualdad y las acciones que se han impulsado desde el gobierno municipal en los últimos ocho años, como “el permiso menstrual y la contratación con perspectiva de género, que están contribuyendo a reducir la brecha de género y a mejorar la empleabilidad laboral de las mujeres”.

Con las políticas de empleo municipales, además, Castelló ha generado 4.248 puestos de trabajo y cerró el año 2022 con el desempleo más bajo de los últimos 13 años. Asimismo, Castelló tiene 1.200 empresas más que en 2015 gracias a un Plan Estratégico de Empleo. También hay que destacar que las afiliaciones alcanzaron en febrero las 96.835 personas, siendo la cifra más elevada desde febrero de 2009. Son también 20.734 afiliaciones más que en 2015. En esta línea, Marco ha hecho hincapié en el Pacto Local por el Empleo, “que nos encontramos en 2015 sin dotación presupuestaria y que hemos impulsado durante estos ocho años para ayudar a mejorar la empleabilidad de las personas, a través de la mesa de diálogo con sindicatos y empresas y los itinerarios que favorecen la inserción laboral”.

Por su parte, la vicelehendakari del Gobierno Vasco y consejera de Empleo ha compartido detalles del proyecto de ley vasca de empleo, que se ha aprobado recientemente, como los planes de empleo personalizado que fomentan  el éxito de la inserción laboral y ha resaltado “la importancia del empleo y de la participación plena de las mujeres en la vida económica, social y política”. Mendia también ha apuntado que “en la práctica las mujeres acabamos teniendo una triple jornada, por eso es tan importante la conciliación y la corresponsabilidad” y ha destacado que “no hay que tener miedo a ensayar nuevas políticas que nos permitan conseguir mejores resultados, como la jornada de 32 horas o el teletrabajo”. “El Gobierno de Pedro Sánchez es un gobierno valiente y decidido que nos ayuda a reorientar las políticas y a generar nuevas oportunidades para las mujeres», ha asegurado la vicelehendakari del Gobierno Vasco.

La diputada y Secretaria Contra la Violencia de Género del PSPV-PSOE, por su parte, ha incidido en la importancia de  “la economía de los cuidados, la economía feminista, la corresponsabilidad y la transversalidad de género en todas las leyes”. En este sentido, ha enumerado los avances en igualdad que han introducido leyes como la de Paridad, la de Ciencia, con la eliminación de los sesgos de género en la selección, o la del Deporte, que obliga a que las ligas profesionales y las federaciones tengan que tener planes específicos de conciliación y corresponsabilidad en la maternidad y la lactancia. También en la Política Agraria Común con ayudas para mujeres jóvenes o las ayudas fiscales a mujeres con discapacidad. Ros ha resaltado así las políticas socialistas para avanzar en la eliminación de la brecha de género. “La pregunta no es porqué votar al PSOE, sino por quién. Y la respuesta es: por las mujeres”, ha asegurado.

Castelló, 13 de mayo de 2023

Comparte esta noticia Twitter Facebook
Copiar Link
Email Imprimir

RRSS

Visítanos en nuestras redes